Programul Casa Verde a debutat şi la Satu Mareapm

Programul Casa Verde a început ieri dimineaţă şi la Satu Mare. Chiar dacă nu a fost înghesuiala din alte judeţe, circa 30 de persoane s-au adunat dimineaţă la sediul Agenţiei pentru Protecţia Mediului (APM) pentru a-şi depune dosarele în cadrul programului. Peste un milion de lei au fost repartizaţi judeţului Satu Mare.

Debut cu probleme
Dacă agențiile pentru protecția mediului din țară au fost luate cu asalt de către românii care vor să acceseze Programul Casa Verde, la Satu Mare lucrurile au fost mult mai liniștite. Ieri dimineață la sediul APM Satu Mare nu erau mai mult de 25-30 de persoane din care jumătate așteptau în fața instituției, jumătate în interior.

Directorul APM Satu Mare, Bekessy Elisabeta, a arătat că deocamdată sunt puțini solicitanți deoarece soft-ul de la Cadastru a fost blocat aproape toată săptămâna trecută și nu au putut fi eliberate extrase de carte funciare, document necesar la dosarul celor care vor să acceseze programul. Ieri soft-ul era funcțional, astfel că mulți sătmăreni au solicitat eliberarea de urgență a documentului respectiv și, foarte probabil, înghesuiala la Satu Mare va fi doar astăzi.

Peste un milion de lei
Pentru Programul Casa Verde, județului Satu Mare i-a fost alocată suma de 1.026.000 lei, care ar putea ajunge, potrivit celor estimate de Bekessy Elisabeta, pentru circa 170 de solicitanți.

Pot fi depuse cereri pentru panourile solare presurizate (ajutor de 6.000 de lei) sau nepresurizate (3.000 de lei) sau pentru pompele de căldură (8.000 de lei). Dosarele, care trebuie să cuprindă cererea de finanțare, care trebuie descărcată on-line și completată la calculator, extras de carte funciară, copie după buletin, cazier judiciar, cazier fiscal atât de la DITL, cât și de la Finanțe, precum și dovada unui cont în care vor fi virați banii, poate fi depus zilnic între orele 8.00 și 16.30.

Echipă doar pentru Casa Verde
La sediul APM a fost înființată o echipă special pentru Programul Casa Verde formată din două angajate care preiau dosarele și două care le înregistrează on-line. De asemenea, polițiștii locali asigură ordinea. Subvenția pentru Casa Verde se acordă după principiul primul venit, primul servit.

La ultimul program de acest gen, derulat în 2011, peste 810 sătmăreni au beneficiat de subvenții.

Cristian Stan

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts