More


  Roboți made in Satu Mare!

  - Advertisement -

  roboti-made-in-satu-mare

  La sediul Extensiei Satu Mare a Universității Tehnice din Cluj-Napoca a avut loc ieri predarea kit-urilor către echipajele participante în cadrul celei de-a doua ediții a competiției Eurotehnicus.

  După experiența primei ediții, când fiecare echipaj a creat prototipuri funcționale pornind de la piese electronice recuperate, fără nicio restricție, organizatorii, respectiv Universitatea Tehnică din Cluj Napoca, Instituția Prefectului Județul Satu Mare, Inspectoratul Școlar Județean și asociațiile profesionale partenere Asociația Economică Germano-Română – DRW și Camera Meșteșugarilor au considerat că ar fi benefic pentru spiritul competiției ca fiecare echipaj participant să primească aceleași componente, asigurându-se același start pentru toți.

  “Am vrut să creăm o situaţie echitabilă în care toate echipele să pornească din acelaşi timp, pentru că unul din învăţămintele ediţiei anterioare a fost că la unele licee există o dotare tehnologică mai bună. Pentru a crea această situaţie echitabilă am venit cu ideea să oferim fiecărei echipe un kit care conţine elemente electrice, mecanice, electronice care sunt şi programabile. Ne interesează să avem un prototip în mişcare, care să conţină elemente mecanice, poate să fie alimentat de la reţea sau din alte surse”, a declarat Daniel Moga, directorul UTCN, Extensia Satu Mare.

  Dacă la prima ediție s-au înscris cinci echipaje de la școlile tehnice din județ, câștigător fiind echipajul ”Roboțeii” de la Colegiul Tehnic ”I.C. Brătianu” din Satu Mare cu un robot capabil să ocolească obstacole, în această ediție competiția este mai strânsă, fiind înscrise opt echipaje, de la licee tehnologice din Satu Mare, Carei și Negrești-Oaș. Așadar, opt echipaje vor lua parte la competiția din acest an, care se anunță a fi una restrânsă.

  Obiectivul general al acestui proiect este de a creşte atractivitatea profilelor tehnice ale sistemului de învăţământ sătmărean în rândul tinerei generaţii, în special în domeniul industrial. Contravaloarea kit-urilor, care se ridică la peste 1.000 de lei bucata a fost achitată de către partenerii proiectului, asociațiile economice ale antreprenorilor sătmăreni.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img