More


  Sală arhiplină la Bursa locurilor de muncă pentru absolvenți

  - Advertisement -

  bursa-pag-5

  Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă, după lungi și multe pregătiri, a dat ieri startul Bursei locurilor de muncă pentru absolvenți. Casa de Cultură a Sindicatelor Satu Mare, ca și în alte dăți, a găzduit această Bursă, spațiul fiind arhiplin de persoane care se aflau în căutarea unui loc de muncă. Au fost puse la dispoziție peste 500 de locuri de muncă, respectiv 577 de locuri de muncă oferite de către peste 50 de firme din județul Satu Mare.

  Datorită rezultatelor excelente pe care Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă le are în județul Satu Mare, secretarul general al ANOFM, Iulia Cîrcei, a dorit să fie prezentă la ediția Bursei din această toamnă. Iulia Cîrcei a avut cuvinte de încurajare pentru toți cei prezenți, oferindu-le, în luarea de cuvânt, sfaturi pentru o prezentare cât mai bună în fața angajatorului, respectiv a angajatului.

  “Mulțumesc pentru prezență tuturor. Mi se pare un număr mare. Mulțumesc angajatorilor care au venit astăzi. Vă rog doamnelor și domnilor, potențial angajați, vindeți-vă foarte bine CV-ul, spune-ți celor cu care stați de vorbă toate calitățile pe care le aveți și dorințele pe care le aveți. Astfel, angajatorii vor putea să vină înaintea voastră cu oferte. Mă bucur mult că sunt aici, mă bucur că Agenția Județeană a putut să organizeze atât de bine această bursă. Este o agenție cu rezultate deosebite. Eu vă rog să aveți grijă, domnilor angajatori, pentru că cei pe care astăzi îi angajați pot fi cei care vă vor duce firma mai departe. Ca urmare, încercați să le dați o previzionare a carierei. Fac un apel la angajatori și angajați, cumpărați produse românești pentru că acestea ne mențin locul de muncă”, a spus Iulia Cîrcei, secretarul general ANOFM.

  Alături de conducerea AJOFM Satu Mare, la deschiderea oficială a Bursei a fost prezent și prefectul Radu Bud, care a accentuat faptul că este nevoie de cât mai multă forță de muncă în județul Satu Mare.
  ”La sediul Guvernului a avut loc marți o conferință care avea ca temă incluziunea socială și pachetul anti sărăcie. Pe lângă domnul ministru, care a fost prezent la această conferință, au vorbit ministrul muncii, ministrul fondurilor europene, ministrul educației și, nu în ultimul rând, ministrul de finanțe. În toate luările de cuvânt s-a spus același lucru, s-a pus accent pe locurile de muncă cât mai bine plătite ca să poată asigura un trai decent. Am considerat întotdeauna că după cantitate, în mod inevitabil, urmează calitatea. Dacă în ultimii 20 de ani, orașul și județul Satu Mare s-a dezvoltat foarte mult pe orizontală antreprenori autohotni, dar și străini au dezvoltat locuri de muncă în județul nostru, eu cred că acum suntem la o fază superioară, acea de triere a acestor locuri de muncă calitativ. Cred că e momentul în care cineva va da startul, astfel încât aceste locuri de muncă să fie mai bine plătite”, a spus prefectul Radu Bud.

  Simona Derșidan, directorul AJOFM Satu Mare, le-a dorit succes atât angajatorilor, cât și angajaților în găsirea a ceea ce caută fiecare.

  Ioana Simion  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img