More


  Vicepremierul Vasile Dîncu a vizitat ieri orașul Negrești-Oaș

  - Advertisement -

  negresti

  Vicepremierul Vasile Dîncu s-a aflat ieri în vizită în Țara Oașului, respectiv în orașul Negrești Oaș. Acesta s-a întâlnit cu primarul Aurelia Fedorca și consilierii locali, întâlnire în cadrul căreia vicepremierul a complimentat modul de lucru al primarului și proiectele care se derulează în județul Satu Mare, mai exact cele din zona Țării Oașului.

  Vasile Dîncu a dorit să vadă șantierele de investiții din Negrești-Oaș, finanțate prin programe gestionate de Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice: corpul C al primăriei – reabilitat și modernizat prin Programul Național de Dezvoltare Locală, centrul de tâmplărie – finanțat prin Programul Operațional Regional 2007-2013, centrul cultural – construit prin CNI. Astfel că, în urma vizitării investițiilor, vicepremierul a avut numai cuvinte de laudă la adresa conducerii orașului, afirmând faptul că apreciază dezvoltarea semnificativă care a avut loc în Negrești-Oaș.

  În cadrul întâlnirii cu primarul orașului Negrești-Oaș și consilierii locali, vicepremierul a declarat că guvernul care există în momentul actual va reuși finalizarea strategiei naționale de dezvoltare teritorială, urmând ca aceasta să intre în dezbatere în viitorul parlament.

  “Strategia naţională de dezvoltare teritorială a trecut în şedinţa de Guvern, a fost în transparenţă câteva luni, în mod normal în această toamnă vom avea strategia depusă în Parlament, probabil şi legislaţia subsecventă acestei strategii, şi cred că noul Parlament o va prelua probabil în prima legislativă în primăvară, ar putea să dea această lege şi tot ce ţine de acest cadru naţional al dezvoltării. Cred că primăvara anului viitor ar putea să însemne o etapă total diferită privind dezvoltarea României, adică un ghid foarte clar inclusiv pentru autorităţile locale, pentru autorităţile centrale, în modul cum investim banii pe care îi avem, ce resurse avem, şi inclusiv un control al dezvoltării”, a spus Vasile Dîncu.

  Acesta a subliniat faptul că prin noua strategie autorităţile locale vor putea să îşi gestioneze proiectele cu mai multă ușurință și transparență.

  ”Este foarte bine ca societate civilă, ca jurnalist, poţi să te uiţi pe observatorii teritoriali de la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice să vezi stadiul unei investiţii. Titularii investiţiilor vor trebui să updateze tot timpul pe site stadiul la care se află acea investiţie, când a început, unde se află, când era programat să se termine. Cu acest control este un control şi civic, în plus, autorităţile pot cel mai bine să-şi gestioneze dezvoltarea unei localităţi, a unei zone, a unui judeţ, planurile de urbanism se pot face foarte simplu, poate să verifice oricine de exemplu regimul de înălţime într-o zonă, ai toate elementele care să te sprijine în a înţelege ce se întâmplă într-un oraş din perspectiva peisajului urban, al zonelor funcţionale”, a spus Dîncu.

  Ioana Simion  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img