Frumoasa oşencuţă care a făcut furori la concursul Miss CanadaIsabella Ionescu, o oșencuță din Canada, a câștigat titlul de „Miss International Model” la categoria de vârstă 10 ani, la un concurs care a avut loc la Toronto. Concursul Miss All Canadian Pageants s-a aflat la a 30-a ediție, iar fiecare concurentă a trebuit să reprezinte o țară. Isabella a reprezentat Țara Oașului.

Isabella, care vorbește fluent limbile română, engleză și franceză, participă frecvent la concursuri de frumusețe în Canada, țară în care s-a născut. Ea a învățat de la mama sa dragostea față de locurile natale din Țara Oașului și este foarte mândră când poartă tradiționalul costum oșenesc. Un motiv suficient de puternic încât la ultimul concurs, care a avut loc anul trecut, să reprezinte Țara Oașului.

A făcut senzație printre participanți: Toți au vrut să-i atingă costumul oșenesc!
Mama Isabellei, Mariana Luminița Ionescu, fotograf de meserie, ne-a declarat că Isabella a făcut senzație printre participanți și spectatori, datorită costumului popular din Oaș pe care l-a purtat.
„ Fiind îmbrăcată așa, Isabella a stârnit senzație printre oamenii care erau acolo. Au venit mulți să-și facă poze cu ea, să o vadă, să o atingă și să-i pună tot felul de întrebări ”, ne-a declarat mândră de fiica sa Mariana Luminița Ionescu.

Mariana Luminița Ionescu s-a născut în Călinești-Oaș, părinții săi fiind originari din Lechința (mama) și din Turț (tatăl). Mariana este căsătorită cu Vasile Ionescu, român originar din Botoșani.

O familie care își respectă tradițiile: E foarte important ca om, chiar dacă locuiești  altundeva, să știi că ai sânge românesc în vine
Familia Ionescu mai are pe lângă Isabella încă doi copii: Brenda Ionescu, de 19 ani, și Andrei Ionescu, de 10 ani. Ei au fost ultima dată anul trecut în vacanță în Țara Oașului și au fost toți foarte încântați de locurile din care se trag.

”Copiilor mei le place foarte mult să îmbrace hainele oșenești. Le-am insuflat de mici dragostea față de Țara Oașului, față de cultura și tradițiile noastre! Toți trei vorbesc fluent românește și sunt mândră de asta! Nici nu mi-aș închipui să nu-și cunoască identitatea, chiar dacă sunt născuți în altă țară. Copiii trebuie să știe ce rădăcini au și de unde provin! Eu consider că este foarte important ca om, chiar dacă locuiești altundeva, să știi că ai sânge românesc în vine și că ai o identitate”, ne spune Mariana, cea care are grijă ca cei trei copii ai săi să nu uite de unde se trag.

Familia Ionescu trăiește în Canada din anul 1995, stabilindu-se în localitatea Ariss, un sătuc lângă Kitchener. Mariana Ionescu are un studio foto în Canada, iar Vasile Ionescu lucrează în domeniul amenajărilor interioare. În urmă cu 12 ani, familiei i s-au alăturat și părinții Marianei, Vasile și Ana Burnar, cei care au plecat din Țara Oașului în Canada cu costumele populare pe care le poartă la diverse ocazii copiii familiei.

Nicolae Ghişan

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts