More


  Căruța-ambulanță, pentru străzile din municipiul Satu Mare

  - Advertisement -

  drum-1

  Locuitorii cartierului Balta Blondă, din municipiul Satu Mare, au ajuns la limita răbdării. Oamenii sunt extrem de revoltați deoarece drumurile pe care sunt obligați să le parcurgă zilnic se transformă în teroarea de fiecare zi. Dat fiind faptul că toate sesizările lor au rămas fără vreo soluție concretă, aceștia spun că se simt neputincioși.

  Cel mai recent caz, grav de altfel, s-a întâmplat cu câteva zile în urmă când o ambulanță nu a reușit să intervină la un caz din cauza drumului imposibil de parcurs. Asistentele Serviciului de Ambulanță au fost nevoite să apeleze la o căruță pentru a rezolva în timp util cazul care necesita intervenție imediată.

  ”Zilele trecute a venit ambulanța după o doamnă, și a trebuit să iasă cu căruța la drum. Doamna după care au venit stă la 400-500 de metri distanță de mine, unde e și mai rău drumul. Au intrat cu mașina de ambulanță până unde au putut, iar de acolo au mers până la doamnă pe jos. Înapoi, asistentele cu pacienta au venit cu căruța spre ambulanță”, a spus Alin, un locuitor al cartierului Balta Blondă.

  Locuitorii spun că au făcut sesizări către Primăria Satu Mare, unde au reușit să intre în audiență cu primarul municipiului, însă acesta ar fi spus că nu este vina lui că pe acea stradă circulă tractoare.

  ”Mereu când merg la audiență cu domnul primar doar atât îmi spune: ”Vom lua măsuri. ” Mereu acesta le este răspunsul. Nu am cerut șosea și borduri, doar un drum pe care să putem circula, un drum de piatră”, a mai spus același locuitor.

  Oamenii se plâng de faptul că trebuie să își lase mașinile la un km distanță de casă, deoarece le este imposibil să ajungă până în curte sau în fața porții. Aceștia sunt de părere că, din moment ce plătesc impozite la fel ca toți ceilalți locuitori ai municipiului, normal ar fi să poată beneficia și ei de un drum ușor de parcurs.

  Locuitorii sunt înspăimântați de un eventual incendiu sau alt dezastru de acest gen, deoarece au certitudinea că mașinilor de intervenție le-ar fi imposibil să ajungă la locul în cauză.

  drum-2

  Este vorba despre strada Castanelor, stradă pe care locuiesc și copii, între 5 și 10 ani, care sunt nevoiți să se deplaseze zilnic, către școală, în condiții mizere.

  Din nefericire, acest caz nu este singular în municipiul Satu Mare. Sătmărenii se plâng tot mai des de infrastructura deplorabilă, care le îngreunează viața cotidiană.

  Ioana Simion  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img