More


  Echipaje de pompieri și SMURD din Satu Mare, cu girofarurile spre București

  - Advertisement -

  exercitii-cutremur

  Sătmărenii care au văzut luni, în jurul orei 10.30, mai multe echipaje de pompieri și SMURD gonind cu girofarurile și sirenele pornite prin oraș, să nu se alarmeze. Nu s-a întâmplat nimic grav în județ. Echipajele respective au fost în drum spre București unde au participat la un exercițiu  de simulare de cutremur.

  Luni dimineață, Ministerul Afacerilor Interne a inițiat un exercițiu de alarmare a structurilor pentru situații de urgență în București și în județul Iași.

  Potrivit scenariului exercițiului „Seism 2016”, luni dimineața, în zona Vrancea, s-a produs un cutremur major, cu magnitudinea de peste 7 grade pe scara Richter, care a afectat orașele București și Iași. Structurile ISU din toată țara au fost alertate și au trecut la planul ROȘU de intervenție, care presupune ca întreg personalul să se prezinte la unitate. Efectivele ISU din județele care nu au fost afectate de seism au plecat spre București și Iași.

  Pentru asigurarea intervenției în zonele afectate, în sprijinul structurilor Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, au fost mobilizate și efective ale Poliției, Jandarmeriei și ale Inspectoratului General de Aviație al MAI.

  De asemenea, a fost alertat Statul Major General al Ministerului Apărării Naționale pentru oferirea de sprijin în caz de nevoie.

  Exercițiul “Seism 2016” se desfășoară sub coordonarea DSU și are ca scop verificarea capacității de reacție și de intervenție a structurilor pentru situații de urgență, timpul necesar mobilizării unor capabilități suplimentare, modul de implementare a procedurilor de coordonare adoptate în acest an, precum și identificarea și remedierea eventualelor deficiențe.

  Potrivit celor afirmate de purtătorul de cuvânt al ISU Satu Mare, Marius Silaghi, din județul Satu Mare, la acest exercițiu, participă 126 de pompieri și paramedici, cu 13 autospeciale de descarcerare, stingere a incendiilor și ambulanțe SMURD.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img