More


  Greu de ajuns în Capitală şi cu antemergători…

  - Advertisement -

  pompierii-satmaren

  După cum se știe, la începutul acestei săptămâni a avut loc în București un exercițiu de mare amploare, fiind simulat un cutremur de mare magnitudine. Potrivit scenariului exercițiului ”SEISM 2016”, în București au fost înregistrate 4.150 persoane rănite, 1.537 persoane decedate iar 2.750 sunt sinistrate – rămase fără adăpost.

  La acest exercițiu au participat și 126 de pompieri sătmăreni care s-au deplasat spre Capitală cu 13 autospeciale. În goana lor spre București, pompierii sătmăreni au fost imortalizați de colegii lor din Sălaj în timp ce se deplasau pe străzile orașului Zalău.

  Din păcate, însă, timpul pe care l-au petrecut pompierii sătmăreni pe drum a fost foarte mare. Au pornit din Satu Mare în jurul orei 10.30 și au ajuns la București în jurul orei 22.00, adică au făcut pe drum 12 ore. Și asta în condițiile în care au avut ca înainte mergători Poliția Rutieră.

  ”În cursul serii (de marți) au ajuns în bazele de operații și cele mai îndepărtate structuri de urgență, respectiv la ora 21,57 ISU Satu Mare a ajuns la baza de operații din satul Roșu de lângă București. Pe tot timpul nopții au intervenit în teren și au rămas angrenate în exercițiu în Capitală echipajele dislocate din județele Mureș, Galați, Brașov, Constanța, Giurgiu, Călărași și Satu Mare”, se arată într-un comunicat remis de către Inspectoratul General pentru Situații de Urgență.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img