Greva din spitalele sătmărene a fost suspendatăgreva-din-spitale-suspendata

Greva din spitalele sătmărene a fost suspendată temporar după ce parlamentarii au făcut o serie de promisiuni că vor rezolva revendicările protestatarilor. Chiar dacă activitatea nu a fost reluată ieri dimineață, în jurul orelor amiezii aceasta a revenit la normal în toate spitalele din județ.

Dimineață, greva a continuat
Ieri dimineață, practic, a continuat greva începută în urmă cu o zi. La nivelul județului Satu Mare, circa 1.500 de angajați din spitale erau în grevă în acel moment. Chiar și medicii, chiar dacă oficial nu sunt în grevă, sunt alături de colegii lor din sistem.

Vicepreședintele Sindicatului Sanitas, Nica Nintaș, a declarat, ieri dimineață, că se așteaptă votul din Parlament în ceea ce privește situația angajaților din sistemul de sănătate. Dacă votul este pozitiv, atunci greva încetează, în caz contrar, acțiunea de protest va continua.

Lucrurile s-au schimbat după-amiază
După o zi și jumătate de proteste, sindicaliștii au decis să suspende, cel puțin temporar, greva, astfel că începând de ieri, de la orele amiezii, activitatea în spitalele din județul Satu Mare a fost reluată în condiții normale.

Vicepreședintele Sindicatului Sanitas Satu Mare, Nică Nintaș, a declarat că s-a decis suspendarea acțiunii de protest pe baza unor promisiuni ferme că revendicările sindicaliștilor vor fi aprobate în Parlament.  “Luând act de adoptarea amendamentelor la O.U.G. nr. 20/2016 în ședințele comune ale Comisiilor de buget, finanțe, bănci și muncă și protecție socială, de luni 31.10.2016 și marți 01.11.2016, ținând cont de declanșarea codului roșu de intervenție în caz de cutremur declarat marți dimineața, care presupune implicarea tuturor unităților medico-sanitare din țară, Având în vedere faptul că unitățile sanitare publice de stat suferă și așa de o lipsă acută de personal care afectează în primul rând viteza de reacție și promptitudinea cu care pacienții noștri pot fi tratați, luând în considerare angajamentul ferm al majorității deputaților de a vota amendamentele la O.U.G. nr . 20/2016 propuse de organizația noastră în următoarea ședință de plen,  Federația SANITAS din România  suspendă temporar acțiunile de protest aflate în desfășurare” – a anunțat într-un comunicat de presă președintele Federaţiei, Leonard Bărăscu.

Demn de remarcat este și faptul că tot ieri a încetat și greva poștașilor.

Cristian Stan

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts