Mai multe curse internaționale de la Satu Maredebrecen

Președintele Consiliului Județean Satu Mare, Pataki Csaba, a arătat miercuri, în cadrul vizitei pe care a întreprins-o la Aeroportul din Debrecen, că se fac demersurile necesare pentru înființarea mai multor curse aeriene internaționale de pe Aeroportul Satu Mare. După cum se știe, o primă cursă internațională, spre Londra, a fost de curând inaugurată, iar acum se are în vedere deschiderea uneia spre Germania.

Vizită la Aeroportul Debrecen
La invitaţia directorului companiei Airport Debrecen, Herdon István, o delegaţie sătmăreană a efectuat o vizită la Parcul Industrial şi Aeroportul din Debrecen. Delegaţia sătmăreană a fost compusă din Pataki Csaba, preşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare, Nagy Szabolcs, managerul judeţului Satu Mare respectiv Turos Lóránd, directorul de cabinet al preşedintelui.

În cursul dimineţii delegaţia a vizitat Centrul Logistic şi Parcul Industrial din Debrecen, care se întinde pe o suprafaţă de 120 ha. Acest parc este locaţia ideală pentru firme de logistică, electronică şi industrie mecanică.

Aeroportul Internațional din Debrecen este al doilea aeroport din Ungaria, care asigură legături directe cu numeroase oraşe din Europa de Vest.

Scopul prezenţei oficialilor sătmăreni a fost acela de a dezvolta contacte în diverse domenii de activitate, Aeroportul din Debrecen fiind acum pe podiumul aeroporturilor regionale prin conectivitatea sporită cu oraşe importante din Europa.

Demersuri avansate pentru Germania
Herdon István a felicitat conducerea Consiliului Județean Satu Mare pentru prima cursă Wizz Air, deoarece cu aceste zboruri va crește atât numărul turiștilor din această regiune, cât și numărul zborurilor internaționale. Astfel această regiune va fi mai atrăgătoare pentru companiile aeriene.

Președintele Pataki Csaba a arătat că se au în vedere și alte curse internaționale de pe Aeroportul Satu Mare. ”După discuțiile purtate de conducerea Consiliului Judeţean Satu Mare și Aeroportului Satu Mare cu reprezentanții Companiei TAROM, s-a decis să se opereze cu încă cinci curse cu înnoptare pe Aeroportul Satu Mare. Acum se fac demersuri pentru înfiinţarea unei linii aeriene care să lege Satu Mare de Germania”, a declarat Pataki Csaba.

În ultima sa vizită la Satu Mare, cea efectuată pe data de 28 octombrie, ambasadorul Germaniei, Werner Lauk, a promis că va face tot posibilul să medieze subiectul înfiinţării unei linii aeriene care să lege Satu Mare de Germania, solicitând totodată autorităților sătmărene informații actualizate privind posibilele destinații şi numărul de călători.

Și alte curse
Dat fiind faptul că Aeroportul Internațional Satu Mare este un aeroport modern ce are toate condițiile necesare pentru desfășurarea zborurilor la standardele aeroporturilor mari, conducerea Consiliului Județean are în vedere introducerea mai multor zboruri internaționale.

La finalul întâlnirii preşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare, Pataki Csaba, și directorul companiei Airport Debrecen, Herdon István, au discutat despre o colaborare dintre cele două instituții cu scopul de a atrage mai multe companii și de a introduce mai multe curse internaționale.

Cristian Stan

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts