O carte a adevărurilor istorice bazată pe date!O editură curajoasă, ca şi autorul cărţii, a lansat o nouă carte a generalului Aurel I. Rogojan, o carte, care prin conţinutul ei trebuie să dea de gândit serios conducătorilor României.

„Factorul intern – România în spirala conspiraţiilor”, de 554 de pagini, prezintă cu date exacte şi nume o serie de probleme externe şi interne cu care se confruntă ţara noastră şi face o analiză a tuturor forţelor din afară, ce au sau pot avea o influenţă asupra viitorului apropiat sau îndepărtat al României.

Cu părere de rău, că lansarea cărţii a avut loc deja în Oradea, Arad, Timişoara şi în alte centre puternice. Pe de o parte mă bucură, dar simţeam că începutul trebuia să aibă loc la Satu Mare, unde a avut succes cartea precedentă, fiind prezent, alături de renumitul autor şi generalul Iulian Vlad, o personalitate marcantă a ţării, în faţa căruia oamenii adevăraţi din România ar trebui să-şi ridice pălăria şi să-i mulţumească pentru că la ceas greu de cumpănă a oprit, printr-un ordin de mult curaj, vărsarea de sânge ce ar fi urmat. Localitatea în care s-a născut gen. Aurel Rogojan este la jumătatea drumului dintre Oradea şi Beiuş, un centru cunoscut din timpuri vechi, cu oameni harnici şi, cred, mai dotaţi cu dragostea de a face carte. De câte ori merg la Beiuş, când trec prin Ceica (aşa se numeşte localitatea) îmi aduc aminte de gen. A. Rogojan, aşa cum şi dumnealui, cred, îşi aduce aminte de sătmărenii pe care i-a fermecat prin discursul despre carte, despre gen. Iulian Vlad şi despre soarta ţării, pe care o iubeşte cum n-am întâlnit încă pe cineva cu un sentiment atât de puternic. Suntem mândri de dvs.! Oricum, cartea prezintă răul făcut ţării în cei 10 ani ai lui Băsescu şi se miră cum a fost lăsat să creeze toxic răutatea! Ce a făcut poliţia secretă? Acest om a inventat structuri în care acum loveşte, dă în servicii şi oameni puşi de el să conducă.

Se întreabă autorul şi răspunde tot ce trebuie despre respectarea drepturilor omului. Oare suntem un popor liber? Oare dependenţa economică la ce duce? Oare nu-i programată distrugerea capitalului ţării? Ce rol au marile companii? De ce facem propagandă cu unirea cu Moldova? De ce a existat război între palate, între SRI şi instituţii? (Din 1990 se ceartă Palatul cu Palatul, românii cu românii! Ce au de împărţit? Oare, alegerile sunt curate? De ce se amestecă serviciile, sunt angajate cumva fraude electorale? Pe listele electorale sunt cu peste 2 milioane de nume în plus faţă de realitate!)

Oare există ofiţeri acoperiţi? Oare aceştia sunt necesari? „Ofiţerii acoperiţi” a devenit o instituţie protejată! De ce justiţia este oarbă? Adevărul juridic este rezultatul unui vot între 2-3-5 jurişti? Trebuie apărată independenţa justiţiei. Oare Serviciul Român de Informaţii are rol în justiţie? Oare suntem o ţară de suspecţi penali? Există în justiţie oameni care-şi bat joc de destinele unor oameni? Oare românii au imagine bună în lume?

Pot spune că este o carte tristă! O bună parte o consacră autorul pentru o documentare clară privind UDMR. Sunt prezentate date şi fapte privind doctrina lui V. Orban. Se constată că în problema naţională, Bucureştiul duce o politică slabă. Este convins autorul că poporul maghiar din România nu are vină, ci capii lor! Legat de sentinţele date pentru retrocedări a mii de clădiri, cine le verifică şi de ce nu se verifică?

Cartea îşi propune să vorbească despre „neoliberalismul nemilos” care a dominat atâţia ani lumea prin lozinci explicative a pretinselor valori universale.

Oricum, la Satu Mare, lansarea, cu prezenţa celor doi renumiţi generali, va electriza mulţimea dornică să-i vadă, să-i audă şi să-i simtă aproape! Analiza de excepţie făcută în carte de Aurel Rogojan, pe segmente şi fapte concrete, este bazată pe documente şi informaţii la care are şi a avut acces.

Străbate puternic sentimentul de ţară, patrie, neam şi popor duc cu prisosinţă, la dorinţa de mai bine în această ţară, la speranţele creşterii liniştei în sufletul românilor. Aşteptăm lansarea la început de primăvară în Satu Mare.

Teodor Curpaş

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts