Șef nou la IPJ Satu Mareipj

Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Satu Mare are acum un nou șef. Este vorba despre comisarul şef Alin Haniş, care a ajuns la comanda IPJ Satu Mare printr-o dispoziţie semnată de șeful Poliției Române. Înainte de a prelua comanda IPJ Satu Mare, comisarul șef Alin Haniș, în vârstă de 40 de ani, a fost şeful Poliţiei municipiului Oradea.

Șef pentru șase luni
Acesta a preluat funcția de șef al IPJ Satu Mare pe care o va îndeplini timp de 6 luni, după care va fi organizat un concurs.

”Prin ordin al ministrului afacerilor interne, cu data de 7 noiembrie a.c., comisar-șef de poliție Haniş Alin Antoniu a fost împuternicit să exercite, cu caracter temporar, funcția de inspector șef al Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare”, se arată pe site-ul IGPR.

Funcția era vacantă după ce fostul șef, comisarul șef Constantin Taloș, s-a pensionat în urmă cu doi ani.

Interimatul a fost asigurat de atunci de comisarul șef Florentin Vlad, care rămâne acum adjunctul IPJ Satu Mare.

Primele declarații
Noul șef al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Satu Mare, comisarul șef Alin Haniş, a făcut ieri primele declarații de presă din noua sa postură. În cadrul unei conferințe de presă desfășurate la sediul IPJ, Alin Haniş a spus că a venit la Satu Mare să facă treabă. ”Am venit la Satu Mare cu gândul de a face treabă. Am venit la solicitarea Inspectoratului General al Poliției Române. Sunt ofițer de poliție de 19 ani, am lucrat în cea mai mare parte la Inspectoratul de Poliție Județean Bihor, în acest moment ocup funcția de șef al Poliției Oradea și împuternicit la Satu Mare. Obiectivele mele sunt cele ale IGPR, iar principalul obiectiv este creșterea gradului de siguranță al cetățeanului român în general, și în special al celui din județul Satu Mare”, a spus Alin Haniş.

Noul șef al IPJ a mai precizat că este deschis spre o colaborare cu presa în limitele legii. ”Sunt deschis, aștept și sugestii, discutăm, dar nu cred că o să avem probleme din acest punct de vedere. Ce se poate comunica, se va comunica”, a mai spus comisarul șef.

Acesta a mai adăugat că, din ceea ce știe, nu i se pare că județul Satu Mare ar pune probleme deosebite în ceea ce privește ordinea publică și siguranța cetățenilor.

Comisarul șef Alin Haniș lucrează în Poliţia municipiului Oradea din 1997 şi a fost, pe rând, şef peste Biroul de Cercetări penale, Biroul de Ordine Publică, iar apoi şef al Poliţiei municipiului Beiuş. Din 2010, comisarul şef Alin Haniş a fost numit în funcţia de adjunct, iar din 2013 șef al Poliţiei municipiului Oradea.

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts