More


  Străzile de pământ din Satu Mare, transformate în mocirlă

  - Advertisement -

  strazile-de-pamant-din-satu-mare

  Municipiul Satu Mare încă mai are câteva străzi de pământ care se transformă în străzi de mocirlă după ce plouă mai însemnat din punct de vedere cantitativ. Pe aceste străzi se fac adevărate băltoace, iar circulația cu autoturismele devine aproape imposibilă. Sătmărenii care locuiesc pe aceste străzi sunt disperați și nu mai știu ce să facă.

  Bălți și mocirlă  pe strada Dara
  Una dintre străzile cele mai groaznice din Satu Mare este Dara. Această stradă a fost asfaltată până la intrarea la Rachel. Din acel loc, strada a rămas de pământ, iar după ploi se transformă într-o stradă de mocirlă.

  În urma ploilor căzute la acest sfârșit de săptămână, aici s-au format sute de băltoace, iar circulația cu autoturismele este aproape imposibilă.

  Locuitorii din zonă sunt disperați și spun că această porțiune de stradă ar trebui reabilitată. ”Nu cred că mai există străzi mai rele ca și aceasta în Satu Mare”, ne-a declarat unul dintre locatarii din zonă.

  La fel și pe Depozitelor
  O altă stradă la fel de proastă este și Depozitelor. Cei care locuiesc pe aceasta au ales și o formă de protest inedită cu acea pancartă pusă pe unul dintre stâlpi.

  Încercând să atragă atenția autorităților și a opiniei publice asupra problemei cu care cei care locuiesc pe această stradă se confruntă, cineva a amplasat aici o tăbliță pe care scrie negru pe alb următorul mesaj: ”Această stradă este a Primăriei pentru care (fraierii) plătesc peste 80.000 de euro anual taxe și impozite”.

  Și oamenii de aici au dreptate. Strada arată exact ca și după un bombardament, plină de gropi și denivelări. ”De trei ani nimeni nu a făcut nimic pe această stradă. Ne rupem mașinile pe aici. Nu știu cine a pus acel panou, dar foarte bine a făcut. Poate vede cineva cum arată strada Depozitelor. Altfel, nu avem nicio șansă”, a declarat unul dintre cetățeni.

  Pe strada Depozitelor, în cea mai mare parte a ei, se află agenți economici și doar câteva case. Este destul de intens circulată însă este improprie traficului auto.

  Străzile Cireșilor și Lebedei se află tot în aceeași situație.

  Opt străzi reabilitate de Primărie
  Primăria municipiului Satu Mare are în vedere modernizarea a opt străzi de pământ din oraș. Acestea sunt Alexandru Vlahuță, Bixadului, Ceferiștilor, Livada, Locomotivei și Mașiniștilor, Ferăstrău și Merilor.

  Primarul municipiului Satu Mare, Kereskenyi Gabor, a precizat că se va încerca includerea celor opt străzi pe programul POR în vederea reabilitării lor. Nici Dara, nici Depozitelor nu se află pe această listă. Cu alte cuvinte, cei care locuiesc aici mai au încă de așteptat.

  Cristian Stan  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img