More


  Un piroman în libertate alarmează sătmărenii

  - Advertisement -

  piroman

  Locuitorii cartierului Micro 17, din municipiul Satu Mare, sunt tot mai alarmați după ce persoana care ar fi cauzat mai multe pagube, în urma incendierii unui autoturism și a unui supermarket, se află în libertate. Cu câteva zile în urmă, un incendiu a izbucnit la un supermarket, din cartierul Micro 17, unde pompierii s-au străduit minute în șir să oprească extinderea flăcărilor, care au ajuns la câțiva metri înălțime. De asemenea, în aceeași seară o mașină a fost incendiată pe strada Ostrovului. În noaptea dinspre luni spre marți o nouă tentativă de incendiere a unei mașini a avut loc tot în Micro 17, când locuitorii cartierului au descoperit sub o mașină o cârpă îmbibată cu benzină. Persoanele care au fost la fața locului presupun că acea cârpă urma să fie aprinsă, însă nu se cunoaște motivul pentru care individul nu a mai recurs la acest fapt.

  Surse apropiate persoanelor din anchetă spun că ar fi vorba despre incendieri intenționate, mai exact despre un piroman aflat în libertate.

  Specialiștii definesc piromania ca fiind o tulburare de control, un comportament premeditat, compulsiv și voluntar de incendiere. Aceasta se manifestă prin: punerea pe foc intenționată a unor lucruri; existența unei fascinații față de foc și de consecințele incendierii; stare de tensiune înainte de săvârșirea actului de incendiere. ”Piromanul cu timpul nefiind descoperit şi prins începe să aibă o satisfacţie în a se juca de-a pisica cu şoarecele cu autorităţile şi cu poliţia, fiind mulţumit că este căutat şi nu poate fi găsit. După ce focul se stinge dispare şi entuziasmul, dar piromanul intră atunci într-un nou ciclu şi simte că trebuie să repede iarăşi şi iarăşi acelaşi act: de a da foc”, este de părere psihologul Miron Itzhak.Specialiștii spun că piromania este prevalentă în rândul bărbaților, doar 1% dintre cei care suferă de această tulburare fiind femei.
  Ioana Simion  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img