More


  Anchetă la Spitalul Județean în cazul bărbatului decedat

  - Advertisement -

  ancheta

  După decesul bărbatului de 31 de ani, la Spitalul Județean Satu Mare se află în plină desfășurare o anchetă pentru a se afla ce s-a întâmplat în acest caz. De asemenea, și Colegiul Medicilor Satu Mare a demarat o anchetă în ceea ce privește presupusul caz de malpraxis al medicilor de aici.

  Raed Arafat cere un raport detaliat
  Managerul Spitalului Județean, Marcela Papici, a afirmat recent că au fost puse la dispoziția Poliţiei, Direcției de investigații criminale, la solicitarea acesteia prin ordonanță, toate documentele medicale (fişa celor doua internări și fişa de pe TI), declarațiile celor ce au venit în contact cu pacientul (medici, asistenți, asistent triaj și șef UPU- urmând, probabil, sa fie audiaţi), înregistrările video de pe toată perioada pe care pacientul a petrecut-o în UPU (inclusiv intrarea și ieșirea în UPU surprinse de camerele video de la intrare, pe trepte), precum și protocoalele medicale folosite de UPU. Aceștia vor primi și rezultatul autopsiei realizate de medicul legist și pus la dispoziția procurorului de caz.

  Toate aceste documente au fost puse și la dispoziția DSU, la solicitarea dr. Raed Arafat, care a sunat personal pentru a afla ce s-a întâmplat. S-a întocmit, de către şeful UPU, un raport detaliat al cazului asa cum a fost cerut de Raed Arafat.

  Documentele și înregistrările au fost puse și la dispoziția comisiei interne formata din director medical, șef secție TI, șef UPU (au specializările necesare pentru a se pronunţa) și a Consiliului de Etică, precum si la dispozitia CJ, DSP în cursul zilei de luni. ”Toate rezultatele și concluziile ce le vom primi vor fi puse la dispoziția presei și a sătmărenilor”, mai precizează Marcela Papici.

  Anchetă a Colegiului Medicilor
  În același timp, o amplă anchetă disciplinară a fost demarată de Colegiul Medicilor Satu Mare. ”Dosarul va fi analizat la fel ca oricare caz disciplinar de potențial malpraxis; până la definitivarea și emiterea deciziei finale a Comisiei de disciplină, Colegiul Medicilor nu va avea nicio poziție referitoare la vinovăția sau nevinovăția unui sau unor medici, ancheta fiind în curs. Orice declarație publică a oricărei părți sau nu a acestui caz nu va afecta celelalte anchete disciplinare în curs, cum de altfel nici campania electorală care se va încheia curând nu va afecta în vreun fel dosarele aflate în anchetele Comisiei de jurisdicție profesională. Eșecurile și eventualele erori medicale trebuie să fie elucidate din punct de vedere al cauzelor și condițiilor, constituind exemple pentru a nu se mai repeta în viitor. Corpul medical sătmărean va continua să ofere servicii medicale, în condițiile oferite de finanțarea și dotarea sistemului de sănătate, menținându-ne totodată solicitarea permanentă către guvernanți de a finanța corespunzător sănătatea, la cel puțin 6% din PIB și nu doar la 4,2% cât este în acest an”, se arată într-un comunicat de presă remis de Colegiul Medicilor Satu Mare. Între timp, bărbatul decedat a fost înmormântat ieri în comuna Apa.

  Cristian Stan  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img