More


  Ministrul Apărării, sătmăreanul Gabriel Leș, întrevedere cu omologul său din Polonia

  - Advertisement -

  les

  Ministrul Apărării Naționale, Gabriel Leș, a avut, miercuri, la Bruxelles, o întrevedere cu omologul său polonez, Antoni Macierewicz, în cadrul reuniunii miniștrilor Apărării din statele membre NATO. Oficialul polonez a acceptat invitația de a efectua o vizită în România, în primăvara acestui an.

  În cadrul întâlnirii, Gabriel Leș a subliniat importanța coordonării eforturilor pentru implementarea deciziilor Summitului de la Varșovia. În acest sens, a fost convenită intensificarea contactelor la nivel militar pentru transpunerea eficientă în practică a angajamentelor de participare reciprocă la structurile aliate găzduite de România și Polonia, constând în subunități militare și ofițeri de stat major.

  ”Prima zi a Reuniunii Miniştrilor Aliaţi ai Apărării a fost dedicată discuţiilor politice la nivel strategic referitoare la starea Alianţei, consolidarea posturii aliate de descurajare şi apărare pe flancul sudic al NATO şi parteneriatului transatlantic. Nevoia de adaptare a NATO la noul mediu de securitate şi la provocările diversificate, angajamentul statelor membre pentru creşterea cheltuielilor pentru apărare sunt teme ce rămân în actualitate. Interesantă luarea de poziţie a Secretarului General al NATO, Jens Stoltenberg, care a trecut în revistă adaptarea substanţială a Alianţei din ultimii doi ani, rolul NATO în contracararea terorismului, cu accent pe importanţa definirii nivelului de ambiţie al Alianţei şi aspecte legate de asumarea echitabilă a responsabilităţilor şi contribuţii concrete a aliaţilor la securitatea comună”, a scris Gabriel Leș pe pagina sa oficială de Facebook.

  MApN precizează că, în scopul discutării și avansării proiectelor practice de cooperare bilaterală, ministrul polonez a răspuns favorabil invitației de a efectua o vizită oficială în România, în primăvara acestui an.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img