More  28 de echipe participă la Memorialul „Mircea Dohan”

  carei1

  Cea de a şasea ediţie a Memorialului Mircea Dohan a transformat pentru trei zile Careiul într-o adevărată capitală a handbalului juvenil din România. 28 de echipe , 16 de fete şi 12 de băieţi, venite din centre importante din Ardeal, dar şi din Ungaria, au răspuns invitaţiei lansate de organizatori.

  Iar la deschiderea oficială de vineri dimineaţă, sala de sport a Colegiului Tehnic Iuliu Maniu s-a dovedit a fi neîncăpătoare.

  Aşa cum au promis şi la ediţia trecută, foştii campioni mondiali Cristian Gaţu şi Ştefan Birtalan au venit şi în acest an la Carei pentru a urmări la lucru noua generaţie a handbalului românesc.

  Cristian Gaţu a lăudat implicarea familiei regretatului Mircea Dohan şi a ţinut să amintească faptul că îşi doreşte ca acest memorial să crească de la an la an şi ca număr de participanţi şi să devină un turneu internaţional important în această parte a Europei.
  carei3
  „Sunt bucuros să particip şi în acest an la acest Memorial dedicat lui Mircea Dohan …acesta a fost unul din prietenii mei din handbal pe care l-am stimat …acest memorial este un memorial al plăcerii pentru mine. Am observat că de la an la an s-au înmulţit participanţii dar scad spectatorii. Sunt deosebit de onorat să vă pot anunţa că am pus bazele unei asociaţii numite CS TEAM GAŢU împreună cu Birtalan, Voinea… prin care vom antrena copii şi tineri în tainele handbalului. Cu acest prilej vă aduc la cunoştinţă că echipele câştigătoare ale acestui turneu vor putea participa anul viitor cu titlu gratuit la Memorial”, a punctat fostul şef de la FRH, Cristian Gaţu.

  Vizibil emoţionat, Ştefan Birtalan a îndemnat asistenţa dar mai ales tinerii să iubească sportul numit handbal… “, pentru că e cel mai frumos din lume.”

  De asemenea, Ştefan Bibi Birtalan a punctat că a rămas un suporter al handbalului sătmărean şi că şi-ar dori ca echipa CSM-ului să nu dispară şi să fie o pepinieră a tinerilor valoroşi din zonă.
  carei2
  Sufletul competiţiei şi omul care se implică total în organizarea turneului, Graţian Boroş a mulţumit din partea familiei regretatului Mircea Dohan tuturor celor care sunt alături de acest eveniment iar acesta a promis că va încerca pe viitor ca această competiţie să cuprindă tot judeţul , nu doar zona Careiului şi să devină un festival al handbalului în judeţul Satu Mare.

  Din partea Primăriei Carei a fost prezent la deschidere primarul Kovacs Eugen. Au mai luat parte la deschidere Bogdan Georgescu de la Direcţia de Cultură şi Sport, directorii Adrian Micovschi şi Zsido Sandor, foşti handbalişti careieni şi câteva clase de elevi ca spectatori. Dar şi Valeria Motogna, cea care a devenit din acest an ambasadoarea acestui turneu…

  După deschiderea oficială au început meciurile din grupe în săli de sport din mai multe locaţii, Carei, Căpleni, Petreşti, Foieni şi Pişcolt. Iar turneul se va încheia duminică.

  Un reportaj de la acest eveniment precum şi interviuri cu Cristian Gaţu, Ştefan Birtalan şi Graţian Boroş, luni seara în cadrul emisiunii Săptămâna sportivă de la Nord Vest TV.

  ȘTIRI RECENT ADĂUGATE