More

    Amenzi pe bandă rulantă aplicate de Direcția Sanitar Veterinară Satu Mare

    dsv

    În urma celor 83 de acțiuni de control, realizate în cursul săptămânii trecute, inspectorii Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Satu Mare, au aplicat amenzi contravenționale în valoare de 8.500 de lei.

    Au fost verificate exploatații profesionale și non profesionale de animale, depozite alimentare, unități de alimentație publică, unități de vânzare cu amănuntul, supermarketuri, piețe agroalimentare, brutării, laboratoare de cofetărie, unități ambalare produse de origine non animală, depozite, unități de procesare carne, unități procesare lapte ,târguri, primării, cabinete medicale veterinare.

    Ca urmare a neregulilor constatate în timpul verificărilor, inspectorii de specialitate, au aplicat 11 sancțiuni contravenționale din care 3 avertismente și 8 amenzi contravenționale în valoare de 8.500 lei.
    Astfel, pentru manipularea produselor alimentare cu încălcarea normelor sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor, au fost sancționate cu amenzi în cuantum total de 4.300 lei, două magazine din Carei și două din Negrești-Oaș.

    Totodată, pentru comercializarea produselor alimentare neetichetate potrivit legislație sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor, au fost aplicate amenzi în cuantum de 4.200 de lei pentru două magazile alimentare din Cplinești Oaș, unul din Turț și unul din Negrești Oaș.

    De asemenea, în urma controalelor efectuate în unități de comercializare a produselor alimentare și în trafic au fost supuse sechestrului / reținerii oficiale cantitatea de : 50,22 kg carne în valoare de : 381 lei care au fost denaturate și neutralizate într-o unitate de ecarisare a teritoriului autorizată sanitar veterinar și pentru siguranța alimentelor.

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE