More  Cristiano Ronaldo, desemnat fotbalistul anului 2016 în Portugalia

  cristiano-ronaldo_1v1eee3hpclft13hcwdk791jtk

  Cristiano Ronaldo, atacantul echipei Rela Madrid, a fost desemnat fotbalistul anului 2016 în Portugalia, cu ocazia unei gale care a avut loc luni seara la Estoril (aproximativ 20 km de Lisabona), informează agenția EFE.

  Ronaldo a primit trofeul “Quina de Ouro” din mâinile selecționerului lusitan Fernando Santos, după ce a reușit să-i devanseze pe fundașul Pepe, colegul său de la Real Madrid, și pe portarul Rui Patricio (Sporting Lisabona), în cadrul anchetei organizate de Federația portugheză de fotbal.

  “Așa cum am mai spus, 2016 a fost un an de vis pentru mine la nivel personal, precum și la nivel colectiv. Liga Campionilor, câștigată cu Real Madrid, a fost foarte importantă, însă cred că cireașa de pe tort a fost, fără îndoială, titlul european (cucerit cu naționala Portugaliei la EURO 2016 — n.red.)’’, a declarat Ronaldo după ce a intrat în posesia premierului.

  În vârstă de 32 ani, atacantul originar din Madeira, a asigurat că a fost ceva “foarte special” să devină campion al Europei cu echipa țării sale, deoarece era singurul trofeu care îi lipsea și a ținut, totodată, să le mulțumească portughezilor pentru încrederea pe care au avut-o în selecționată.

  Cristiano Ronaldo avea deja în vitrină trofeul “Quina de Ouro” rezervat celui mai bun jucător portughez din istorie, pe care l-a primit în urmă cu doi ani, cu ocazia unei gale similare, la prima ediție a acestor premii, când Federația lusitană și-a sărbătorit centenarul

  Anul 2016 a fost unul deosebit pentru atacantul portughez, care a intrat în posesia trofeelor Balonul de Aur și The Best, acordate de France Football, respectiv FIFA, celui mai bun fotbalist al lumii. Ronaldo a marcat 55 de goluri pe parcursul anului trecut (42 pentru Real Madrid și 13 pentru naționala Portugaliei), câștigând Liga Campionilor, Supercupa Europei și Campionatul Mondial al cluburilor, alături de gruparea madrilenă, pe lângă titlul continental obținut cu naționala țării sale.

  ȘTIRI RECENT ADĂUGATE