More  Investiții importante din Satu Mare, în pericol!

  primarie

  Investiții majore ce ar urma să fie realizate în cursul acestui an sunt puse în pericol de unii samsari imobiliari. Primarul Kereskenyi Gabor a declarat ieri, în cadrul unei conferințe de presă, război total acestora.

  McDonald’s la Satu Mare
  Primarul Kereskenyi Gabor a precizat în cadrul conferinței de presă de ieri că a purtat negocieri timp de două luni cu cei de la McDonald’s. În urma acestor negocieri, Mc Donald’s a trimis, în data de 20 martie, o scrisoare de intenție Primăriei Satu Mare în vederea deschiderii unui McDrive și a unui McCaffe la Burdea, în locul unde până nu demult a fost o benzinărie. Documentul privind intenția investitorului este la Primărie. Însă, între timp, au apărut niște samsari imobiliari care, prin intermediul unor bătrânei de 80 de ani, solicită acel teren.

  Probleme cu un teren al NEPI
  Și un anumit teren pe care ar urma să fie construit mega-mall-ul NEPI este cu probleme. Niște persoane din Ungaria solicită în instanță anularea unui titlu de proprietate asupra unui teren cumpărat de NEPI, contestând modul în care acel teren a fost retrocedat.

  ”Aceste forțe nu au încetat cu încercările lor de a pune bețe în roate, de a încerca să întârzie demararea unor investiții majore în municipiul Satu Mare. Prin intermediul avocaților au cerut, spre exemplu, anularea unui titlu de proprietate care a fost emis în 2010 în urma deciziei Comisiei Județene de Reconstituire a Dreptului de Proprietate, un titlu care se referă la un teren de circa 1.400 de metri pătrați, care a fost retrocedat Episcopiei Romano-Catolice, ulterior a fost cumpărat de către NEPI, iar acum bănuiesc că tot acești oameni, există suspiciuni, care au încercat să cumpere celălalt teren, acum au atacat acel titlu. Cer anularea titlului de proprietate în instanță, care oricum nu va avea sorți de izbândă, dar poate fi în stare să întârzie demararea acestei investiții”, a spus primarul Kereskenyi.

  Război total
  Primarul Kereskenyi a transmis un mesaj ferm că lucrurile în ceea ce privește cele două investiții merg mai departe și a declarat război total samsarilor imobiliari care doresc să bage bețe-n roate marilor investiții din municipiul Satu Mare. ”Mesajul nostru foarte ferm este că mergem mai departe. Mesajul nostru foarte ferm este că sprijinim în continuare investitorii. Și dacă trebuie declarăm război total acelor speculanți, samsari imobiliari, care doresc să bage bețe-n roate în ceea ce privește investițiile private în municipiul Satu Mare. Nu vor putea să împiedice astfel de investiții, însă este păcat pentru timpul care va mai trece. Vom face totul ca aceste investiții să meargă în continuare”, a mai spus primarul municipiului Satu Mare.

  Edilul șef a mai adăugat că ieri a fost eliberat Certificatul de Urbanism pentru investiția celor de la NEPI, iar luni se va discuta în ședință despre înființarea unui sens giratoriu în zonă. Pe de altă parte, Comisia juridică din cadrul Primăriei Satu Mare va căuta soluții pentru terenul de la Burdea pe care ar urma să construiască cei de la McDonald’s.

  Cristian Stan

  ȘTIRI RECENT ADĂUGATE