More

    Marșul pentru viață de la Satu Mare

    mars1

    Sute de sătmăreni, printre care mame cu copii, tineri, dar și persoane mai în vârstă, au participat sâmbătă la „Marșul pentru viață”, acțiune organizată atât la Satu Mare cât și în alte aproape 300 de localități din țară. Acest eveniment are ca scop determinarea autorităților să elaboreze o lege prin care să fie interzis avortul.

    mars2

    Promovarea vieții
    Participanții s-au adunat pe platoul din fața Muzeului Județean, unde au rostit câteva cuvinte despre mesajul lor, împotriva avorturilor şi împotriva căsătiei între persoanele de acelaşi sex, după care au pornit la marş. „Acest eveniment are drept scop promovarea vieții, a copilului nenăscut, a femeii în criză de sarcină și a familiei”, a declarat preotul ortodox Tiberiu Vălean, președintele Asociației „Sfântul Acoperământ al Maicii Domnului”.

    După luările de cuvânt și un scurt program artistic, participanții la marș au pornit de pe platoul din fața Muzeului Județean (B-dul Vasile Lucaciu), purtând pancarte pe care erau înscrise mesaje de susținere a vieții, participanții au mărșăluit până în Centrul Nou, în groapa de pe Pasajul „Corneliu Coposu”. Evenimentul a luat sfârșit în jurul orei 14.30.

    Stoparea avortului
    „Marşul pentru viaţă” are loc anual cu scopul afirmării dreptului la viaţă al tuturor persoanelor începând de la momentul concepţiei. Participanţii la marş militează pentru stoparea avortului, oferirea de alternativă la avort prin susţinerea femeilor aflate în dificultate şi stoparea falsei educaţii sexuale.

    Organizatorii şi iniţiatorii acestui eveniment sunt Protopopiatul Ortodox Român Satu Mare, alături de Asociaţia Sfântul Acoperământ al Maicii Domnului şi Asociaţia PRO VITA. Potrivit organizatorilor, scopul manifestării îl reprezintă sensibilizarea populaţiei cu privire la importanţa conservării unor valori umane fundamentale precum familia, iubirea şi promovarea unei educaţii sexuale sănătoase.

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE