More


  Unirea Basarabiei cu România, sărbătorită la Carei

  - Advertisement -

  carei-(2)

  Luni, 27 martie 2017, de la ora 11, în Sala Festivă a Liceului Teoretic Carei, cu ocazia aniversării a 99 de ani de la Unirea Basarabiei cu România, a avut loc un moment festiv, organizat de către Direcția de Cultură a municipiului Carei în colaborare cu Liceul Teoretic Carei. La eveniment au participat elevii claselor IX A, X E, XI E și XII E, împreună cu profesori de istorie și limba română de la instituția școlară gazdă.

  Au luat cuvântul prof. Monica Mădăras, directorul Direcție de Cultură Carei, Bogdan Georgescu și elevul George Budușan, care au vorbit despre însemnătatea evenimentului și despre contextul istoric al unirii Basarabiei cu România.

  Tot cu această ocazie, au fost arborate drapele tricolor în jurul Monumentului Ostașului Român din Carei.

  Unirea Basarabiei cu România a fost votată la data de 27 martie 1918 de către Sfatul Țării, (parlamentul Republicii Democratice Moldovenești) și a reprezentat concretizarea și biruința mișcării « româniste » din acest ținut. Efectele Unirii au fost anulate la 28 iunie 1940, când Rusia a anexat din nou Basarabia, în baza pactului secret Ribbentrop-Molotov.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img