More


  Adunarea Generală din 27 mai va discuta principiul solidarității financiare

  - Advertisement -

  burleanu

  Adunarea Generală a Federației Române de Fotbal din 27 mai va avea pe ordinea de zi discutarea principiului solidarității financiare și modificări de statut, a declarat vineri, președintele FRF, Răzvan Burleanu, în cadrul unei conferințe de presă.

  ‘’În reuniunea Comitetului Executiv am stabilit ca viitoarea Adunare Generală a federației să se desfășoare la data de 27 mai, cu două puncte importante pe ordinea de zi. Ele se referă la modificările de statut și principiul solidarității financiare’’, a spus Răzvan Burleanu, în fața jurnaliștilor de la Casa Fotbalului.

  ‘’În ceea ce privește modificările de statut, în cursul săptămânii viitoare veți cunoaște concret conținutul lor. Dar, acum pot să spun că ele sunt în concordanță cu reformele care au avut loc în cadrul UEFA. În ceea ce privește principiul solidarității financiare, vreau să spun că el se referă la cedarea unor sume de bani de la sportul de elită către sportul de amatori’’, a explicat Burleanu.

  ‘’În mod concret, este vorba de cedarea unui procent de 5 la sută, pe care îl considerăm legitim și proporțional, din drepturile de televiziune ale echipelor din Liga I, către ligile inferioare’’, a mai spus Burleanu.

  Pentru a întâmpina reacțiile posibile, șeful FRF a subliniat: ‘’Vreau să se știe clar că noi nu dorim să obținem bani pentru noi, de la LPF. Este vorba despre aplicarea unei practici europene în acest domeniu, atât la nivelul organizațiilor internaționale, dar și în campionate puternice din continentul nostru’’.

  În context, Burleanu a evocat precedente în practica europeană de promovare a acestui principiu atât în organizații internaționale, dar și în campionate cu fotbal avansat: ‘’În Germania, 20 la sută este acest procent care ajunge la ligile inferioare. Iată și alte procente — Suedia 16 la sută, Spania 10 la sută, Italia 10 la sută și Franța 2,5 la sută. Trebuie apoi să avem în vedere că media bugetelor grupărilor din Liga I este de 5 milioane euro, în timp ce la liga secundă ea este de 500.000 euro’’.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img