More


  Locuințe ANL noi, construite la Satu Mare

  =

  anl

  Noi locuințe ANL urmează a fi construite pe strada Poligonului din municipiul Satu Mare. În ședința Consiliului Local de ieri, consilierii au decis transmiterea unui teren de aproape 2 hectare unde urmează a fi construite aceste locuințe. Tot în ședința de ieri, consilierii sătmăreni au aprobat un ajutor de 10 mii de euro pentru orașul înfrățit Beregovo din Ucraina.

  Etapa a II-a, alte 70 de apartamente
  Prin intermediul Agenţiei Naţionale pentru Locuinţe (ANL), în municipiul Satu Mare se derulează programul de construire de locuinţe pentru tineri destinate închirierii pe terenul situat în zona Poligonului. Etapa I, care cuprinde trei blocuri totalizând 74 unități locative, este deja finalizată iar în momentul de față se efectuează demersurile pentru derularea procedurilor de inițiere a etapei II care va cuprinde trei blocuri P+2E+M cu un total de 70 unități locative.

  Totodată în urma discuțiilor cu reprezentanții Agenției Naționale pentru Locuințe aceștia au specificat faptul că pentru inițierea procedurilor de inițiere a etapei II, se impune ca terenului aferent acestei etape să-i fie atribuit un nou număr cadastral. În cele din urmă, consilierii locali au decis. “Se aprobă transmiterea în folosinţă gratuită către Agenţia Naţională pentru Locuinţe, pe perioada execuţiei locuinţelor, a terenului în suprafaţă totală de 19 096 mp situat în municipiul Satu Mare zona Poligonului, în vederea construirii de locuinţe pentru tineri destinate închirierii, din care suprafaţa de 13601mp reprezintă teren aferent etapei I şi suprafaţa de 5.495mp reprezintă teren aferent etapei II. Se ia act de Protocolul de predare-primire a obiectivului de investiţii înregistrat la Primăria municipiului Satu Mare între municipiul Satu Mare şi Agenţia Naţională pentru Locuinţe prin care aceasta din urmă predă municipiului Satu Mare, în etapa I, obiectivul de investiţie situat în Zona Poligonului, cu 74 unităţi locative şi teren aferent în suprafaţă de 13 601,00 mp. , anexa nr.2 la prezenta hotărâre”, se arată în proiectul de hotărâre aprobat de consilieri.

  Ajutor pentru Beregovo
  Tot ieri, consilierii locali sătmăreni au aprobat acordarea unui ajutor substanțial pentru orașul înfrățit Beregovo din Ucraina. ”Având în vedere situaţia economică, politică, socială şi criza geopolitică cu care se confruntă Ucraina, prin cererea primarului municipiului Beregovo, înregistrată la instituţia noastră, acesta a solicitat Municipiului Satu Mare acordarea unui ajutor financiar în vederea susţinerii unei minime funcţionări a serviciilor publice către propriii cetăţeni, funcţionare care este grav afectată de starea beligerantă în care se află această zonă”, a arătat primarul Kereskenyi Gabor. În cele din urmă, consilierii locali au decis acordarea unui ajutor financiar oraşului înfrăţit Beregovo din Ucraina, în valoare de 10.000 de euro, din fondul de rezervă.

  Cristian Stan  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img