More


  Mircea Lucescu, în topul celor mai buni antrenori în activitate, stabilit de L’Equipe

  - Advertisement -
  Shakhtar Donetsk's coach Mircea Lucescu, gestures during a quarter final, 1st leg Champions League soccer match against Barcelona, at the Nou Camp, in Barcelona, Spain, Wednesday, April 6, 2011. (AP Photo/Manu Fernandez)
  Shakhtar Donetsk’s coach Mircea Lucescu, gestures during a quarter final, 1st leg Champions League soccer match against Barcelona, at the Nou Camp, in Barcelona, Spain, Wednesday, April 6, 2011. (AP Photo/Manu Fernandez)

  Românul Mircea Lucescu, care pregătește în acest sezon echipa rusă Zenit Sankt Petersburg, a fost inclus de cotidianul sportiv L’Equipe în topul celor mai buni 50 de antrenori în activitate din fotbalul mondial.

  Conform publicației franceze, Lucescu este “cel mai titrat antrenor” din acest clasament, fiind mai descris drept “un poliglot erudit”, care “a dorit întotdeauna să deschidă noi orizonturi jucătorilor săi, încurajându-și să meargă la teatru și să lectureze cărți, mai degrabă decât să iasă în baruri de noapte”.

  L’Equipe prezintă și palmaresul reputatului antrenorul român, care cuprinde 12 titluri de campion, 9 cupe naționale și o Cupă UEFA. “Tehnicianul român a cucerit majoritatea acestor trofee cu Șahtior Donețk, pe care a antrenat-o timp de 12 ani. El a părăsit Ucraina în vara trecută, când a preluat-o pe Zenit Sankt Petersburg.”, scrie ziarul din Hexagon.

  Lucescu (71 ani) “nu va câștiga probabil campionatul în acest sezon (cu Zenit), el care a fost campion cu toate cluburile pe care care a trecut începând din 1999, indiferent dacă a fost vorba de Rapid București (1999), Galatasaray (2002) sau Beșiktaș (2003)”, menționează L’Equipe.

  Antrenorul român devansează tehnicieni reputați în acest clasament, precum chilianul Manuel Pellegrini, uruguayanul Oscar Washington Tabarez, brazilianul Luiz Felipe Scolari, italianul Giovanni Trapattoni sau suedezul Lars Lagerback.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img