More  Ne-au bătut…italienește!

  oli-juve

  Sâmbătă a fost chiar ziua păcălelilor și pentru iubitorul de fotbal din Satu Mare. Mai întâi că a văzut prin oraș un autocar cu o siglă mare a lui Juventus și te-ai fi așteptat să dai, pe terasele din centru, nas în nas cu Buffon & co…Apoi, pe când te ai dezmeticit că de fapt Juve e din Colentina și nu din Torino, te-ai dus la stadion să vezi la lucru mult lăudatul lider din liga a 2-a…Altă glumă proastă…Liderul a jucat economicos, n-a fost cu nimic superior Olimpiei nici măcar când a jucat în superioritate, iar despre spectacol, a venit doar după erorile copilărești din defensiva galben albaștrilor…Iar ca să completăm seria glumelor , arbitrajul a făcut și el parte din peisajul de 1 aprilie cu unele decizii contestate de ambele grupări…Mult mai vehement însă de oficialii Olimpiei și la final de publicul sătmărean.Și tot așa am ținut-o într-o glumă până la conferința de presă unde oficialii galben-albaștrilor au găsit în colegul nostru de la Informația Zilei drept capul tuturor relelor și a rezultatelor negative din ultimele trei etape.

  Cât despre meci, Juventus a deschis scorul prin Roșca în minutul 21 după o gafă pe axa Duruș- Anca-Trip, la o fază ce nu anunța mai nimic periculos în careul nostru…Olimpia s-a trezit la viață pe final de repriză și Ludușan l-a întins serios pe Stoian în minutul 40 pentru ca în minutul 45, Vasile Pop să fie faultat clar în careu de portarul oaspeților. Iar penalty-ul a fost transformat elegant de același Vasile Pop. 1-1 în minutul 45. Doar că, din păcate, elevii lui Andone nu au stiut să țină de rezultat până la pauză și în prelungirile primei reprize, Buhăescu a profitat de o nouă gafă a apărării noastre și Juve a intrat la vestiare în avantaj…2-1.

  Olimpia domină partea a doua chiar și după eliminarea lui Villand ( min 57). Heil cere penalty, a mai fost și un henț în careul oaspeților, nesemnalizat iar Juventus pare mai degrabă o echipă mică , face un pas în spate și refuză jocul cu speranța că va scăpa fără gol primit…Ai noștri mai primesc o lovitură, Rus e eliminat și el în minutul 88 după o intrare tare iar împotriva cursului jocului, golgheterul Chipirliu înscrie în prelungiri după un contraatac purtat de Zaharia. 1-3 și sutele de spectatori se pun pe huiduit brigada de arbitri…Pe care-i consideră principalii vinovați de a doua înfrângere acasă din acest an a favoriților…

  oli-juve-1

  Etapa următoare, Olimpia joacă duminică 9 aprilie de la ora 11 la Clinceni.

  OLIMPIA SATU MARE – JUVENTUS BUCUREŞTI 1-3

  Vas. Pop 44′ – pen / Al. Roşca 21′ , Buhăescu 45+1′, Chipirliu 90+1′

  OLIMPIA-Anca-Trip – Duruş, Fl. Mureşan, Heil (cpt.), Bura – Villand, R. Rus – I. Roşu (Ad. Voicu 36′), Luduşan, Faur (Kanaloş 76′) – Vas. Pop (Oct. Ursu 46′)

  Rezerve neutilizate: Şuta – Cocian, Erdei, Chitaş

  Antrenor: Bogdan Andone

  Eliminaţi: Robert Villand 70′, Romario Rus 88′ (ambii după cumul de cartonaşe galbene)

  JUVENTUS- R. Stoian – Beţa, Ov. Morariu, Wallace, Carabela – Bărbulescu (cpt.), Băjenaru (Măd. Mihăescu 74′) – Al. Zaharia, Chipirliu, Al. Roşca (Fl. Cazan 46′) – Buhăescu (Călinţaru 86′)

  Rezerve neutilizate: Brie – Al. Vasile, Ilin, Neag

  Antrenor: Daniel Opriţa

  Stadion: Olimpia (Satu Mare); Arbitru: Robert George Dumitru (Sfântu Gheorghe); Asistenţi: Gero Szabo (Cluj-Napoca) şi Mihai Marius Marica (Bistriţa).

  oli-juve2

  Rezultate:
  Foresta Suceava – FC Academica Clinceni 2-0

  Chindia Târgovişte – Metalul Reşiţa 4-0

  CS Baloteşti – FC Braşov 2-2

  CSM Râmnicu Vâlcea – Dacia Unirea Brăila 0-3

  Unirea Tărlungeni – CS Afumaţi 0-3 au stat

  Olimpia Satu Mare – Juventus Bucureşti 1-3

  UTA Bătrâna Doamnă – Luceafărul Oradea 0-0

  Luni, 3 Aprilie
  Dunărea Călăraşi – Sepsi OSK Sfântu Gheorghe 17:00

  Florin Mureşan

  ȘTIRI RECENT ADĂUGATE