More  România, clasată pe primul loc, la finalul Campionatelor Europene

  karate wukf

  Echipa României s-a clasat pe locul întâi la finalul Campionatelor Europene de karate WUKF, ediția IX, revenind astfel pe primul loc după ce anul trecut, în cadrul competiției care a avut loc în Italia, a fost devansată de echipa acestei țări.

  La încheierea celei de-a IX-a ediții a campionatului, echipa Federației Române de Karate WUKF a reușit să se plaseze în fruntea clasamentului european cu 75 de medalii de aur, 61 de argint și 62 de bronz.

  În ultima zi a competiției, duminică, au avut loc finalele de juniori și seniori, sportivii români câștigând 20 de medalii de aur, 15 de argint și 13 de bronz.

  Sportivii CSM Satu Mare Burya Patrick , Balacescu Igor, Curileac Florin , Risnoveanu Alin si Vancsa Daiana au facut parte din lotul Romaniei.

  Pe celelalte locuri în clasament s-au clasat Italia (29-41-42), pe locul al doilea, care a fost prezentă la campionat cu cinci organizații naționale, Anglia (24-23-20), pe locul al treilea, care a avut în competiție sportivi provenind de la zece organizații naționale, Slovacia a fost a patra (22-14-19), cu o federație, Cehia pe locul cinci (15-15-9) și Polonia pe șase (11-2-11), cu două organizații.

  ‘’Datorită politici conducerii Federației Mondiale WUKF, la startul acestei ediții s-au aliniat peste 50 de federații și asociații naționale din 26 de țări participante. Asta arată faptul că la nivel mondial Federația deschide porțile tuturor federațiilor sau asociațiilor naționale care doresc să participe și să ia startul la o competiție internațională, indiferent dacă dintr-o țară sunt una-două-trei sau chiar mai multe federații sau organizații’’, a declarat Constantin Andrei, purtătorul de cuvânt al Federației Române de Karate WUKF, al cărei președinte, clujeanul Liviu Crișan, este și conducătorul forului mondial.

  Potrivit lui Constantin Andrei, Federația Mondială de Karate WUKF nu impune nicio restricție federațiilor sau asociațiilor naționale de a se afilia la această organizație, oferind astfel tuturor sportivilor ocazia de a intra în competițiile organizate și de câștiga medalii.
  România a ocupat, de asemenea, locul întâi la nivel european la cea de-a șaptea ediție a Campionatelor Europene de Karate WUKF, organizată în Belgia, în urmă cu doi ani.
  La Europenele WUKF pentru toate vârstele, au participat 1.846 de sportivi de la peste 50 de federații, din 26 de țări.

  ȘTIRI RECENT ADĂUGATE