More


  Activităţi de educaţie rutieră în grădiniţe susţinute de poliţiştii sătmăreni

  - Advertisement -

  activitati-ale-politistilor-satmareni

  În această săptămană poliţiştii rutieri şi poliţiştii de prevenire au susţinut mai multe activităţi educative în grădiniţe de pe raza municipiului SatuMare, în cadrul săptămanii Şcoala Altfel.

  Activităţile centrate pe educaţia rutieră a celor mai mici participanţi la trafic s-au desfăşurat la Grădiniţele cu Program Prelungit nr.9 şi nr. 7 dar şi la Grădiniţa Draga Mea.

  Implicaţi în desfăşurarea acestor activități au fost polițiștii din cadrul Compartimentul de Analiză și Prevenire a Criminalității, dar şi poliţişti ai Biroului Rutier Satu Mare.

  Copiii au aflat de la reprezentanţii Poliţiei, cum trebuie să circule corect în calitate de pietoni, pasageri sau biciclişti. De mare ajutor pentru înţelegerea regulilor de circulaţie a fost covorul rutier utilizat pe care preşcolarii au exersat traversarea corectă, dar au şi învăţat despre rolul poliţistului rutier. Pe rând, copiii au îmbrăcat uniforma micului poliţist de Patrula Şcolară şi au dirijat circulaţia pentru colegii lor, pietoni.

  Într-o modalitate interactivă, au fost prezentate indicatoarele de circulație cele mai întâlnite, reprezentând semaforul pentru mașini, semaforul pentru pietoni, loc de joacă pentru copii, marcajul cu ”trecerea de pietoni”, ”pistă pentru bicicliști”, ,,STOP”, etc, urmărindu-se clarificarea unor termeni din domeniul rutier mai puțini accesibili pentru cei mici.

  Ca actori ai unor scene de viață cotidiene ca mersul la magazin, traversarea de la locuință la locul de joacă, mersul la grădiniță, etc. preșcolarii s-au dovedit a fi buni participanți ai traficului rutier, circulând corect și respectând semnificația indicatoarelor cu care s-au întâlnit.

  La finalul activităților, polițiștii au împărțit magneți cu mesaje de avertizare pentru cei mici referitoare la siguranța rutieră, precum și veste reflectorizante.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  panouri fotovoltaice satu mare