More

    Burleanu vrea Liga a 2-a cu 18 echipe

    Prezent sâmbătă la un turneu de fotbal pentru copii în judeţul Botoşani, în ziua în care în Liga 1 s-a decis campioana, Răzvan Burleanu, preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, a vorbit, pe lângă scandalul iscat de situaţia în care Viitorul şi FCSB încheie la egalitate de puncte şi s-ar putea merge la TAS, şi despre schimbările pe care le doreşte pentru sezoanele următoare ale primei ligi.

    Preşedintele FRF spune că vrea ca, din sezonul 2019/2020, Liga 1 să aibă 16 echipe, astfel încât primul eşalon să aibă şi câteva echipe de tradiţie şi care au mulţi suporteri. Acum, prima ligă e formată din 14 echipe.

    ”Dorim încă de anul acesta să stabilim ca din sezonul 2019/2020, Liga 1 să pornească cu 16 echipe, să fie suficient spaţiu pentru echipele de tradiţie. Au început să vină din urmă, susţinute de suporteri”, a spus Răzvan Burleanu.

    Cât priveşte eşalonul secund, nu se intenţionează revenirea la două serii. Preşedintele FRF spune că în următorul sezon Liga a 2-a va avea o singură serie de 18 echipe.

    “Este exclus să revenim la două serii. Liga a 2-a va rămâne cu o singură serie de 18 echipe. Situaţia economică a României solicită acest lucru. Din punct de vedere sportiv, ai nevoie să coagulezi jucătorii în cât mai puţine echipe ca să facă pasul către prima ligă”, a mai spus Răzvan Burleanu, care nu renunţă la ideea ca o parte din drepturile TV de la Liga 1 să ajungă la echipele din ligile inferioare, invocând principiul solidarităţii financiare.

    Actuala ediţie a campionatului Ligii 2 trebuia să înceapă cu 22 de echipe, însă a luat startul doar cu 20. Între timp, un club a fost exclus (Şoimii Pâncota), altele trei s-au retras (ACS Berceni, CSM Râmnicu Vâlcea şi Unirea Tărlungeni), iar situaţia financiară a altora cel puţin trei e extrem de delicată (Foresta Suceava, FC Braşov şi Dacia Unirea Brăila).

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE