More


  Concursul județean al Micilor Pompieri, ajuns la ediția a III-a

  - Advertisement -

  concurs

  Concursul Micilor Pompieri, organizat de către Grădinița „Voinicelul”, cu sprijinul Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) „Someș” Satu Mare și a Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ), a ajuns la ediția cu numărul III. Acest concurs a avut loc ieri, de la ora 10.00, în Corpul B, de pe B-dul Muncii din Satu Mare a acestei grădinițe.

  Două probe în concurs
  La competiție s-au înscris copii de grupa mare de la mai multe grădinițe din județ, hotărâți să afle tainele apei și a focului – astfel încât cele două elemente să le fie prietene și nu inamici. Concursul a fost structurat pe două probe – una teoretică – cu 5 întrebări – și una practică, ce a implicat desfășurarea mai multor jocuri și exerciții fizice în curtea din incinta grădiniței.

  Chiar dacă vremea a fost capricioasă, norii anunțându-și prezența prin câțiva picuri de ploaie, copiii s-au descurcat de minune și au parcurs cu succes toate probele propuse de către organizatori. Cadrele didactice care au inițiat concursul (alături de doamna manager a unității de învățământ, Mariana Toth și educatoarea Florica Sabou) au purtat cu mândrie tricouri personalizate – astfel încât concursul a fost de o înaltă ținută inclusiv din punct de vedere al imaginii create.

  Entuziasm din partea concurenților
  Copiii – energici cum sunt la această vârstă a etapei preșcolare – au dovedit un entuziasm deosebit mai ales la proba la care au lucrat cu pistoale mari cu apă, în ideea simulării rezolvării unei situații de incendiu. Apoi, la proba teoretică, și-au pus în valoare cunoștințele acumulate în urma pregătirii riguroase pe care fiecare cadru didactic coordonator în parte le-au asigurat-o.

  Aceste întreceri sunt dedicate copiilor care vor să cunoască mai multe despre impactul situațiilor de urgență asupra oamenilor și a mediului, precum și celor care doresc să-și depășească propriile limite în ceea ce privește pregătirea fizică. Totodată, participanții își dezvoltă noi abilități, competențe și deprinderi – care sunt foarte utile în viața de zi cu zi și care le dezvoltă atenția și concentrarea.

  Rareş Jucan  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  panouri fotovoltaice satu mare