More


  Consilierii județeni PSD cer demisia managerului Spitalului Județean

  - Advertisement -

  consilierii-PSD

  Grupul PSD din cadrul Consiliului Județean Satu Mare a solicitat, în cadrul ședinței de ieri, demisia managerului Spitalului Județean de Urgență (SJU) Satu Mare, Camilo Coste. Consilierii PSD au făcut o vizită în cadrul spitalului, iar medicii au reclamat foarte multe, inclusiv jigniri.

  Singura soluție
  La sfârșitul săptămânii trecute, consilierii județeni PSD au făcut o vizită la Spitalul Județean pentru a se lămuri în legătură cu criza ce afectează deja serviciile medicale de bază ce ar trebui asigurate cetățenilor județului. Concluziile raportului întocmit au fost prezentate în ședința de ieri, fiind scos în evidență faptul că de la numirea în funcție a lui Camilo Coste, la începutul anului, acesta a dat dovadă de management defectuos, care a contribuit la escaladarea conflictului cu personalul medical din instituție și criza medicamentelor și a materialelor sanitare, ale cărei victime sunt pacienții. Ei acuză și proasta comunicare a managerului. Social-democrații spun că demisia sau demiterea este singura soluție.

  Demisie neacceptată
  Președintele Pataki Csaba a precizat că managerul Camilo Coste și-a dat deja demisia dar nu a fost acceptată până nu se constată cine și cum a greșit, adăugând că toți cei vinovați vor răspunde în fața organelor competente. Președintele Consiliului Județean mai spune că poate fi organizat un grup de lucru cu medicii dar nu ei sunt principala problemă, ci sunt grave probleme administrative.

  Totodată, Pataki a precizat că imediat ce Camilo Coste și-a dat demisia au apărut vreo 20 de contracte de semnat. Acesta a mai spus că va fi elaborat un raport detaliat însă a solicitat o întrevedere cu reprezentanții PSD fără presă, afirmând, însă, că problema spitalului este peste orice interese politice.

  Riscul să fie închis
  La rândul său, consilierul PSD, Ioan Pop, a arătat că este nevoie de o intervenție rapidă în cazul Spitalului Județean pentru că se pierd bani din cauza faptului că nu sunt decontați și că există riscul ca peste câțiva ani să fie închis.

  Problema este veche în cadrul Spitalului, iar Consiliul Județean trebuie să ia taurul de coarne și să facă ordine, a mai spus Pop. Acesta a adăugat că sunt mulți medici tineri care s-au săturat de ceea ce se întâmplă la Satu Mare și amenință că pleacă.

  Consilierul PSD i-a sugerat președintelui CJ, Pataki Csaba, să accepte demisia managerului Camilo Coste, indiferent ce se întâmplă. Pentru că personalul medical din spital a amenințat că iese în stradă.

  Cristian Stan  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img