More


  Elevul Paul Cheregi, cel mai bun pe țară la concursul de matematică

  - Advertisement -

  elevul

  Un elev sătmărean a fost desemnat cel mai bun pe țară la concursul de matematică aplicată „Adolf Haimovici”. Este vorba despre Paul Cheregi, elev în clasa a XI-a, la Colegiul Național Mihai Eminescu Satu Mare.

  Medalia de aur
  În perioada 19-21 mai 2017, a avut loc, la Iași, etapa națională a Concursului de matematică aplicată „Adolf Haimovici”. Elevii sătmăreni au obținut rezultate excepționale.

  Astfel, premiul I și medalie de aur a fost câștigat de Cheregi Paul, cls. a XI-a, Colegiul Național „Mihai Eminescu” Satu Mare, prof. Fărcaș Mircea. De asemenea, mențiune și medalie de bronz a câștigat Vereș Iasmina, cls a IX-a, Colegiul Național „Mihai Eminescu” Satu Mare, prof. Maiorescu Dan și Mateș Claudia, cls. a XII-a, Liceul Teoretic Carei, prof. Tămîian Traian. De remarcat că elevul Catalan Ioan Florin, cls. a XII-a, Colegiul Economic “Gheorghe Dragoș” Satu Mare, prof. Ileana Șuba, a luat mențiune la același concurs.

  Alte rezultate ale elevilor sătmăreni
  În aceeași perioadă, a avut loc la Vișeu de Jos, județul Maramureș, etapa interjudețeană a concursului de matematică Olimpiada satelor din Transilvania. Elevii sătmăreni au obținut următoarele rezultate:

  Premiul III cu medalie de bronz, la cls. a VIII-a: Temian Horea, Liceul Tehnologic „Petru Cupcea” Supuru de Jos, prof. Markiș Daniela; Mențiune specială cu medalie de bronz: Pop Diana, Școala Gimnazială Doba, prof. Danci Natalia; Mențiune: Bura Ioana, cls. a VIII-a, Liceul Tehnologic „Petru Cupcea” Supuru de Jos, prof. Markiș Daniela.

  De asemenea, în perioada 18 – 21 mai 2017, la Ploieşti, a avut loc etapa naţională a Olimpiadei de Tehnologia Informaţiei, la care au participat 5 elevi calificaţi din judeţul Satu Mare. Dintre aceştia, 3 elevi de la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” Satu Mare, pregătiţi de profesor Elenita Durla-Pașca, au obținut rezultate foarte bune: Pietrar Florentin Mircea, clasa a XI-a – Medalie de bronz la secţiunea TIC; Nemeș-Caramaliu Alice, clasa a XII-a – Mențiune şi Medalie de argint la secţiunea TIC și Frînco Horea Cătălin, clasa a XII-a – Medalie de argint la secţiunea C#.

  Cristian Stan  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  panouri fotovoltaice satu mare