More


  Grefierii sătmăreni, din nou în stradă pentru a doua zi consecutiv

  - Advertisement -

  protest

  Grefierii Tribunalului şi Judecătoriei Satu Mare au ieșit ieri din nou în fața sediului Palatului de Justiție din Satu Mare. Grila de salarizare este principala nemulțumire a celor circa 50 de grefieri sătmăreni. Proiectul a trecut deja de Senat și se află în dezbatere la Camera Deputaților.

  În acest sens, reprezentanții grefierilor din toată țara au depus mai multe amendamente la Legea salarizării dar care nu au fost luate în considerare. Asta i-a determinat să iasă în stradă pentru a doua oară consecutiv.

  ”Ieșirea de astăzi se datorează faptului că ieri niciunul dintre amendamentele propuse de reprezentanții noștri nu a fost luat în considerare. Vom continua să ieșim în stradă până ce acele amendamente vor fi aprobate”, a precizat Mirela Ardelean, grefier în cadrul Tribunalului Satu Mare.

  Protestatarii nu exclud nici o eventuală grevă generală pe termen nelimitat, asta dacă doleanțele lor nu vor fi aprobate.

  ”Deocamdată suntem doar în stadiul de protest spontan, dar eu sper să ajungem, dacă nu vom fi luați în considerare, la o grevă totală”, a mai spus grefierul, care a mai adăugat că o eventuală astfel de acțiune de protest radicală ar bloca sistemul judiciar din România.

  Tot ieri, la astfel de acțiuni de protest au mai participat și grefierii de la judecătoriile din Carei și Negrești-Oaș.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img