More


  Împlinirea a 142 de ani de la înființarea PNL, sărbătorită de liberalii sătmăreni

  - Advertisement -

  PNL-Satu-Mare

  Liberalii sătmăreni au celebrat ieri împlinirea a 142 de ani de la înființarea Partidului Național Liberal, cel mai vechi partid din România. Astfel, circa 20 de liberali sătmăreni, coordonați de Adrian Albu, Romeo Nicoară, Doina Feher și Sobius Monica, au depus o jerbă de flori la bustul lui Ion I.C. Brătianu din municipiul Satu Mare. Președintele PNL Adrian Albu a arătat că PNL a marcat istoria modernă a României.

  „142 de ani și o zi de la constituirea Partidului Național Liberal, astăzi cel mai vechi partid din România, partid istoric cum se spune, fondat de mai mulți înaintași de-ai noștri, dintre care cel mai important a fost tatăl lui Ionel I.C. Brătianu, care a fost cel mai important dintre cei care au marcat istoria modernă a României. PNL a fost întotdeauna în mijlocul, în vârful și la originea a foarte multe evenimente importante din istoria României. Despre Ion I.C. Brătianu se pot spune foarte multe, a fost un om modest, care și-a dedicat întreaga lui viață pentru cariera partidului și României. Nu vă spun decât un singur lucru pe care îl recomand tuturor și ni-l recomandă și nouă astăzi: Haideți să încercăm să fim modești cu noi înșine și să nu fim modești cu țara pe care trebuie să o facem mai frumoasă și mai prosperă”, a declarat Adrian Albu la bustul lui Ion I.C. Brătianu. De la bust s-a mers la Biblioteca Județeană, acolo unde a fost primul sediu al PNL Satu Mare, unde s-a depus o nouă jerbă de flori.

  „Această a doua jerbă a fost depusă în acest loc unde a avut pentru prima oară sediu PNL Satu Mare în perioada interbelică. Vechimea pe care o are PNL în România ne arată că este o instituție, alături de alte instituții, fondatoare a statului modern român”, a spus aici deputatul Romeo Nicoară.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img