More


  Oaspeți la studiourile Nord Vest TV

  - Advertisement -

  Oaspeti-la-NV-TV-1

  Săptămâna “Școala Altfel”, pe care fiecare unitate de învățământ o poate organiza conform planului propriu, este o oportunitate fantastică pentru preșcolarii și elevii de toate vârstele, care au în acest fel contact direct cu diversele meserii și profesii care ar putea deveni cariere pentru ei într-o bună zi. Așa se face că Școala Gimnazială nr. 1 din oraşul Negrești-Oaș a programat ieri vizite cu trei grupuri numeroase de elevi la studiourile Nord Vest TV.

  Fascinați de echipamentele tehnice
  Jurnaliștii și operatorii postului Nord Vest TV i-au primit pe elevi cu multă amabilitate, ba chiar i-au așteptat cu băuturi răcoritoare şi bombonele – ca să își îndulcească frumoasa zi de vară și mai tare – dulce fiind oricum datorită soarelui care a strălucit toată ziua. Copiii și tinerii, însoțiți de cadre didactice, au fost extrem de entuziasmați de vizita la televiziune, începând să facă poze cu aparatele și smartphonurile încă de la intrarea în studiouri. Cel mai mult i-a impresionat la o primă vedere abundența echipamentelor, fiind extrem de interesați să afle procesul prin care imaginea și sunetul din studio ajung pe micile ecrane de acasă. Au vizitat inclusiv încăperea regiei de emisie, unde au pus o mulțime de întrebări și li s-a răspuns la fiecare curiozitate în parte.

  Au devenit jurnaliști pentru o zi
  Mulți dintre elevii care au călcat pragul studiourilor au fost extrem de interesați să afle toate detaliile legate de realizarea știrilor – unde se redactează, câte ore se petrec în medie pe teren, dacă sau nu se citește de pe un prompter sau dacă moderatorul știrilor e nevoit să memoreze tot ceea ce spune în fața camerei de filmat. Atracția principală a fost cea mai “liniștită” cameră din spațiul în care Nord Vest TV își desfășoară activitatea – și anume o cameră antifonată, cu mixer și microfon condenser – unde sunt înregistrate voice-over-urile pentru știri. Elevii au plecat acasă cu lămuriri concrete și noi cunoștințe, spre exemplu – ce este și cum funcționează o lavalieră, ce efect are pe micul ecran filmarea din mai multe perspective, din ce materiale sunt realizate decorurile și ce emisiuni difuzează postul Nord Vest TV. De asemenea, le-a fost prezentată și Gazeta de Nord-Vest – cotidianul care îi poate ține la curent cu tot ceea ce se întâmplă semnificativ în județ în fiecare zi.

  Programele din cadrul “Școala Altfel” sunt de un real beneficiu pentru elevii din România, deoarece prin intermediul lor se creează experiențe directe cu diferitele medii de muncă – ceea ce poate adesea avea un impact major asupra alegerii de viitoare cariere.

  Rareş Jucan  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  panouri fotovoltaice satu mare