More


  Preșcolarii de la GPP “Guliver”, flashmob de Ziua Europei

  - Advertisement -

  Preșcolarii-de-la-GPP-Guliver

  Data de 9 Mai are triplă semnificație, iar una dintre acestea o reprezintă celebrarea Zilei Europei. Municipiul Satu Mare au găzduit numeroase manifestări și evenimente cu acest prilej, iar flashmobul la care a participat un număr de aproximativ 120 de copii de la Grădinița cu Program Prelungit “Guliver” a fost unul de excepție.

  Un dans care a radiat energie pozitivă
  Centrul orașului a răsunat a muzică electrizantă de Ziua Europei, iar protagoniștii au fost de această dată cei mici. Copiii de la Grădinița Guliver au dansat în sincron pe un colaj muzical care a exprimat întru totul spiritul european – și anume, celebrarea diversității. Deschizând momentul pe acordurile renumitei melodii “Billie Jean” a lui Michael Jackson și terminându-l pe ritmurile alerte ale piesei “Please Don’t Stop The Music” din repertoriul Rihannei, preșcolarii au fost deliciul tuturor celor prezenți, fie oameni de presă sau trecători. Alături de ei au dansat și cadrele didactice, iar doamna directoare Cristina Nemeș a explicat cum a pornit ideea acestui eveniment în limbajul metaforei, așa cum o cere minunata lume a copiilor: “Suntem într-un program care se numește <<Kalokagathia>> și am ales să sărbătorim astăzi Ziua Europei. Știm cu toții că Europa este o prințesă răpită de Zeus și noi, fiind prinți și prințese, ne-am hotărât să sărbătorim astăzi.”

  Au fost lansate baloane cu heliu în culorile Europei
  La finalul flashmobului, fiecare copil a primit câte un balon, fie albastru, fie galben – culori ce simbolizează steagul Uniunii Europene – cu scopul de a crea un moment special care să marcheze ideea de libertate. “Am ales să eliberăm baloane cu heliu pentru a trimite mesaje de fericire și de bucurie tuturor europenilor.” – a mai spus directoarea Cristina Nemeș. Astfel de evenimente care îi au ca “actori principali” pe copii aduc un plus de mireasmă orașului, îl revitalizează și înviorează cetățenii – uneori poate mult prea îngândurați și preocupați cu provocările zilnice ale vieții.

  Rareş Jucan  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  panouri fotovoltaice satu mare