More


  Semnale pozitive privind pelerinajele în Sanctuarul de la Medjugorje

  - Advertisement -

  Pe data de 16 mai 2017, au fost date publicității rezultatele comisiei despre Medjugorje instituită în anul 2010 de Papa Benedict al XVI-lea și prezidată de Cardinalul Camillo Ruini, privind cercetarea fenomenului aparițiilor Preasfintei Fecioare Maria, conform Vatican (Catholica). Cu treisprezece voturi favorabile, un vot contrar și o abținere, comisia a recunoscut supranaturalitatea primelor șapte apariții, existând multe îndoieli cu privire la continuarea fenomenului aparițiilor de la sfârșitul anului 1981 până astăzi. Aceste concluzii au fost considerate pozitive de Papa Francisc, în dialogul cu jurnaliștii, în timpul zborului de întoarcere de la Fatima, Sfântul Părinte apreciind activitatea comisiei ca fiind: „O comisie de buni teologi, Episcopi, Cardinali. Buni, buni, buni. Raportul Ruini este foarte, foarte bun”. Astfel, cu un semnal pozitiv cu privire la roadele spirituale „oameni care merg acolo și se convertesc, oameni care îl întâlnesc pe Dumnezeu, care își schimbă viața”, dar și cu suspiciuni exprimate de Sfântul Părinte Francisc prin cuvintele: „Eu o prefer pe Sfânta Fecioară Maria mamă și nu pe Sfânta Fecioară Maria șef de birou telegrafic care în fiecare zi trimite un mesaj la ora cutare”, Medjugorje începe să confirme încetul cu încetul, atenția și prezența zecilor de milioane de pelerini, care anual vin și revin, găsindu-și pacea și liniștea sufletească, plecând înapoi în țările lor plini de credință și de haruri. Din comisia coordonată de Cardinalul Ruini, au făcut parte: Cardinalii Jozef Tomko, Vinko Puljić, Josip Bozanić, Julián Herranz și Angelo Amato, împreună cu psihanalistul Nela Gaspar, mariologul Salvatore Perrella, antropologul Achim Schütz, canonistul David Jaeger, raportorul de la Cauzele Sfinților Zdzisław Józef Kijas, psihologul Mijo Nikić și oficialul de la Doctrina Credinței Krzysztof Nykiel, ei având misiunea de „a aduna și a examina tot materialul” despre Medjugorje în vederea întocmirii și prezentării unui raport detaliat privind „supranaturalitatea sau nu” a aparițiilor și de a indica „soluțiile pastorale” cele mai oportune. După surse oficiale preluate de Vatican (Catholica), ”comisia s-a reunit de 17 ori, a analizat toată documentația depozitată în Vatican, în parohia din Medjugorje precum și în arhivele serviciilor secrete din fosta Iugoslavie. I-a ascultat pe toți vizionarii și martorii, iar în aprilie 2012 a desfășurat o cercetare la fața locului în localitatea din Herțegovina”. De asemenea, comisia s-a pronunțat în favoarea sfârșitului interdicției de pelerinaje organizate la Medjugorje (13 dintre membri și experți din 14 prezenți), votându-se în majoritate în favoarea constituirii la Medjugorje a „unei autorități dependente de Sfântul Scaun”, pentru transformarea parohiei în Sanctuar Pontifical.

  Dar când și cum au început aceste apariții? În data de 24 iunie 1981, în jurul orei 18.00, şase tineri din parohia Medjugorjeului: Ivanka Ivanković, Mirjana Dragićević, Vicka Ivanković, Ivan Dragićević, Ivan Ivanković şi Milka Pavlović, au văzut pe colina numită Crnica, la câteva sute de metri deasupra locului numit Podbrdo, o tânără femeie cu un copil în braţe, care le-a făcut semn cu mâna să se apropie. Surprinşi şi speriaţi, ei nu s-au apropiat de ea, în ziua următoare la aceeaşi oră, patru dintre ei, Ivanka, Mirjana, Vicka şi Ivan, întorcându-se și simţind o atracţie puternică, spre locul unde cu o zi în urmă au văzut-o pe Cea care au recunoscut-o ca fiind Sfânta Fecioară Maria. Alături de ei au venit şi Marija Pavlović şi Jakov Čolo. Ei s-au rugat şi au vorbit cu Sfânta Fecioară, ziua de 25 iunie 1981 fiind sărbătorită şi în zilele noastre ca aniversarea apariţiilor.

  Urmează ca timpul să discearnă sensul și natura împrejurărilor concrete și supranaturale, trăite la Medjugorje, convertirile și roadele spirituale ”culese” în fiecare zi de pelerini, fiind o dovadă asupra supranaturalității acestui loc.

  Valeriu Ioan  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  panouri fotovoltaice satu mare