More

    Ţigările de contrabandă vin cu TIR-ul!

    colo4

    În urma unui control în trafic, polițiștii sătmăreni au descoperit 240.000 de țigarete susceptibile a proveni din contrabandă. Cel care le transporta a fost reţinut pentru 24 de ore.

    În data de 30.05.2017, în jurul orei 12.10, poliţiştii Biroului Rutier Satu Mare au oprit pentru control în trafic, pe strada Botizului, o autoutilitară condusă de un bărbat de 34 de ani, din Sighetu Marmaţiei, judeţul Maramureş.

    În urma controlului efectuat asupra autoutilitarei, polițiștii au descoperit 24 de baxuri confecţionate din carton şi împachetate în folie de culoare neagră, în care se aflau ţigări susceptibile a proveni din contrabandă. Baxurile erau ascunse în compartimentul de transport marfă , acoperite cu plăci de beton, în scop de mascare.

    În total, polițiștii au ridicat în vederea confiscării 12.000 de pachete de țigări ce nu prezentau banderole de marcaj sau timbru fiscal, fiind de proveniență din Ucraina.

    Cauza a fost preluată de poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice care au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de colectarea, deţinerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea şi vânzarea bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal, cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârşirii acesteia, cercetările urmând să continue cu cel în cauză în stare de reţinere. În cursul zilei de astăzi, acesta va fi prezentat magistraţilor cu propunere de luare a unor măsuri preventive.

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE