Andrei Timoce eliminat în optimi la Europenescrima

În această săptămână la Tbilisi , în Georgia au loc Campionatele Europene de scrimă.

În lotul României avem și trei sportivi sătmăreni . E vorba despre spadasinul Adrian Szilagyi legitimat la CSM Satu Mare , de spadasinele Amalia Tătăran de la Dinamo și Veres Greta de la Steaua. În plus îl mai avem pe Andrei Timoce de la CSM Satu Mare.

Ieri a fost concursul individual la spadă masculin. Din păcate campionul național , sătmăreanul nostru Adrian Szilagyi a dezamăgit. Acesta nu a depășit faza grupelor unde a avut o victorie și cinci înfrângeri și nu a prins tabloul principal de 128.

În schimb Andrei Timoce a ajuns până-n optimi unde a fost depășit de rusul Sergei Khodos, scor 8-15.

Urmează vineri proba pe echipe la spadă masculin.

Spadasinele vor intra joi în concurs cu proba individuală iar sâmbătă va fi proba pe echipe.

Simona Pop nu se gândește încă la revenire
Campioana olimpică la spadă, Simona Pop s-a retras din activitate imediat după Olimpiada de la Rio și acum e acasă și așteaptă un copil. Simona împreună cu soțul ei, spadasinul Adrian Pop așteaptă o fetiță . ” Trebuie să vinăpe lume în august. Poate chiar pe 11 august la un an de la cucerirea medaliei de aur de la Rio” ne-a spus Simona care deocamdată nu se gândește la revenirea pe planșă.

”Am văzut că spada echipe va fi și la Jocurile Olimpice de la Tokyo din 2020 și că toată lumea ne-ar vrea înapoi în echipa care a luat anul trecut aurul. Acum însă tot ce îmi doresc e să fim bine și eu și fetița iar apoi mai vedem” a continuat Simona Pop . De altfel sătmăreanca nu e singura din lot care așteaptă un copil. Și Simona Gherman e însărcinată și urmează să aibe al doilea copil…

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts