More


  Apa – litoralul sătmărenilor, una dintre cele mai frumoase zone de agrement din nord-vestul ţării

  - Advertisement -

  Apa 1

  Unul dintre cele mai mari ofuri ale sătmărenilor este acela că pentru a merge într-o vacanţă care să aibă ingrediente precum soare, apă, plajă, nisip fin, trebuie să străbată ţara de la un capăt la altul, asta desigur dacă doresc să-şi petreacă vacanţă pe litoralul românesc.

  Ei bine chiar dacă nu sunt valuri spumoase şi nu ne adie prin nări nici mirosul de mare, managerii unei pensiuni din Satu Mare au adus plaja în natură: au amenajat un lac imens şi un nisip fin ce te duce cu gândul la Mamaia. Este vorba de Complexul turistic Apa, situat la limita dintre judeţele Satu Mare şi Maramureş, in apropierea localitătţi Apa, considerat una dintre cele mai frumoase zone de agrement din nord-vestul ţării.

  Apa 2

  Lacul se întinde pe o suprafaţă de 96 de hectare, fiind un lac artificial şi care a apărut în urma extragerii agregatelor minerale, adâncimea maximă a acestuia fiind de 30 m. Pe partea de Nord a lacului există case de vacanţă private, iar pe partea de sud se întinde Complex Apa, lacul fiind mărginit de o plajă de 1 km lungime cu posibilitatea practicării sporturilor nautice. La intrarea în complex se găseşte un Hotel-Restaurant cu parcare amenajată, 23 de camere şi 2 apartamente, sală de conferinţă, sala de evenimente cu capacitate de 600 persoane. Restaurantul vă stă la dispozitţe cu o excelentă bucătărie tradiţionala şi internaţională şi o terasă cu capacitate de 100 de locuri.

  Plaja Apa este una dintre cele mai frecventate plaje de către locuitorii din împrejurimi, în special de cei din Maramureş şi Satu Mare. Atât pentru lungimea plajei cât şi pentru lacul care mărgineşte plaja Apa este un loc frumos, plăcut şi de cotidian. Alături de acestea în fiecare week-end, pe perioada sezonului estival, nisipul este îmbunătăţit pe plajă, iar echipa de curăţenie este prezentă zilnic pe plajă.

  Exista condiţii de practicare a sporturilor pe plajă cum ar fi volei, fotbal pe plajă existând fileu de volei şi porti de minifotbal în dotarea Plajei Apa, alături de acestea regăsind şezlonguri, ski-jet, bărci şi hidro-biciclete. Zona de umbrele şi sezlonguri, este nou realizată şi beneficiază de servire de la barul Hotelului Apa.

  Apa 3

  Cei care doresc să se cazeze la hotel o pot face şi folosind sistemul de rezervări online prin care le este garantat o maximă siguranţă şi încredere precum şi cele mai înalte standarde de servicii. Proprietarii ne-au informat că toate camerele sunt dotate cu sistem de climatizare, minibar, seif pentru valori, baie proprie, uscător de păr, internet wireless gratuit. În funcţie de aripa pe care este situată, camera beneficiază fie de terasă, fie de balcon individual.

  Restaurantul complexului se ridică de asemenea la cele mai înaşte standarde. Puteţi alege dintr-o gamă variată de preparate din carne, brânzeturi, lactate, fructe proaspete, sucuri naturale şi produse de patiserie. Bucătarii vă stau la dispoziţie pentru a pregăti preparate calde la cererea dumneavoastră.

  Maestrul bucătar al complexului, pornind de la bucatele româneşti, până la specialităţi din diferite bucătării internaţionle, le pune la dispoziţia clienţilor, toate acestea acompaniate de o ambianţă destinsă şi elegantă alături de serviciile la standarde de 4 stele. Alături de partea gastronomica, clienţilor le este propusă o listă de vinuri internaţionale, cât şi sortimente variate de vinuri romaneşti. De asemenea pentru turişti este amenajat şi un camping cu un număr de 6 căsuţe din lemn cu câte o cameră, 2 căsuţe cu câte 2 camere şi terasă şi alte 10 camere dotate cu câte 2 paturi.Facilităţile oferite sunt următoarele: grup sanitar igienic, curent electric pentru fiecare căsuţă, foişor cu loc pentru grătar, internet fără fir (wireless) gratuity, discount pentru grupuri (min. 20 persoane). Oaspeţii au posibilitatea de a se bucura de frumuseţea lacului Apa, plaja amenajată sau pot chiar practica pescuitul sportiv pe lacul Complexului, în lac existând mai multe specii de peşti cum ar fi: salău, ştiuca, biban, crap, plătica, caras.

  Apa 4

  Proprietarii s-au gândit şi la practicanţii sportului cu mingea astfel că în incinta complexului sunt 2 terenuri de tenis de câmp şi un teren de minifotbal, dotate cu instalaţie de nocturnă cu generator electric separat.Clienţii primesc gratuit în preţul închirierii terenului: minge de fotbal omologată FIFA şi veste/maieuri de departajare.

  Nicolae Ghișan

  Apa 5  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img