Beneficiarii ajutorului social, scoși la muncăscosi la munca

Beneficiarii de ajutor social apţi de muncă din municipiul Satu Mare au fost puși la muncă în folosul comunității. Au desfășurat, astfel, în lunile aprilie şi mai ale anului curent o serie de acţiuni şi lucrări de interes local, sub coordonarea Primăriei Municipiului Satu Mare, în colaborare cu Serviciul Public de Asistenţă Socială Satu Mare şi Poliţia Locală Satu Mare.

Curățire și igienizare
Printre cele mai importante amintim: curăţirea panourilor de afişaj din municipiu, respectiv a staţiilor de autobuz aparţinând S.C. Transurban S.A., igienizarea fostei centrale termice din cartierul Micro 16, str. Muncii nr. 44, curăţirea de resturi vegetale şi deşeuri menajere a intrărilor în municipiu dinspre localităţile Zalău, respectiv Micula, reamplasarea coşurilor de gunoi vandalizate şi distruse pe digul râului Someş, curăţirea zonei malurilor drept respectiv stâng ale râului Someş, curăţirea de resturi vegetale a zonei aferente imobilului situat în municipiul Satu Mare, str. Parcului, aflat în administrarea S.P.A.S. Satu Mare, igienizarea zonei adiacente Lacului Pescăruş precum şi a zonei aferente trecerii pietonale la nivel de cale ferată de pe str. Cimitirului din municipiu. La aceste acţiuni au participat un număr de aproximativ 20 persoane apte de muncă din rândul beneficiarilor de ajutor social.

75 de dosare în Satu Mare
În luna iunie 2017 în evidenţa Serviciului Public de Asistenţă Socială Satu Mare se află un număr de 75 de dosare de acordare a ajutorului social. În rândul familiilor beneficiare se regăsesc un număr de 30 de persoane apte de muncă, persoane care pentru sumele de bani acordate cu titlu de ajutor social sunt obligate să presteze ore de muncă în folosul comunităţii. Numărul de ore de muncă variază între 8 şi 75/lunar în funcţie de cuantumul ajutorului social acordat. Neîndeplinirea obligaţiei de efectuare a muncii în folosul comunităţii atrage după sine suspendarea dreptului la ajutor social pe o perioadă de 3 luni, iar ulterior acestei perioade încetarea dreptului.

Astfel de activităţi vor fi organizate şi în perioada următoare în diverse locaţii identificate de Primăria Municipiului Satu Mare şi Poliţia Locală Satu Mare, pentru punerea în aplicare a prevederilor legale referitoare la desfăşurarea de acţiuni şi lucrări de interes local de către beneficiarii de ajutor social apţi de muncă, dar şi pentru conştientizarea de către aceştia din urmă a faptului că pentru a beneficia de sumele de bani cu titlu de ajutor social trebuie să contribuie la curăţenia municipiului. În acelaşi timp se doreşte şi conştientizarea cetăţenilor municipiului Satu Mare asupra nevoii de a se implica în protejarea si înfrumuseţarea mediului în care trăiesc.

Cristian Stan

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts