More


  Biblioteca Județeană, punctul de schimb al pasionaților de carte

  - Advertisement -

  schimb

  Într-o lume în care internetul a câștigat deja detașat teren în viețile noastre, iar tehnologia ne și conectează, dar ne și separă, lectura – ar crede unii – a devenit ceva demodat. Acțiunile Bibliotecii Județene Satu Mare vin să demonteze acest mit printr-o serie de evenimente care au ca centru de focalizare schimbul de carte.

  Evenimentul “Citește și dă mai departe la schimb de carte” – al cărui ediție cu numărul trei a avut loc ieri – se va desfășura lunar până în octombrie 2017. Reprezentanții bibliotecii spun că acțiunea nu le este deloc indiferentă sătmărenilor și tocmai de aceea derularea proiectului continuă cu succes. Lacrima Istrăuan – directorul Bibliotecii Județene Satu Mare – a precizat pentru GNV că cetățenii din municipiul Satu Mare sunt foarte receptivi și că acest proiect stimulează cu adevărat cititul. Directorul este de părere că deși tehnologia este foarte utilă și avansarea omenirii este inevitabilă, lectura dintr-o carte printată își are încă locul ei. Îm momentul în care un om răsfoiește o carte totul are o semnificație aparte. Cititul – spune dânsa – este și va deveni pe viitor o “experiență” probabil râvnită de mulți, cu toate că orice formă de citit – fie de pe un computer, tabletă sau telefon – este benefică celui care o practică, dacă totul e sub semnul echilibrului.

  Acțiunea se desfășoară nu doar la sediul central al Bibliotecii Județene, ci și în filialele din cartierele municipiului. Este important de menționat faptul că cetățenii care doresc să ia la schimb o carte nu trebuie să aibă asupra lor o altă carte în acel moment, aceasta putând fi adusă la bibliotecă ulterior.
  Rareș Jucan  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img