More


  Box: Mihai Nistor, calificat în sferturi la Europenele din Ucraina

  - Advertisement -

  Mihai Nistor box

  Pugilistul român Mihai Nistor s-a calificat, luni, în sferturile de finală ale categoriei +91 kg, la Campionatele Europene de box de la Harkov (Ucraina), după ce l-a învins la puncte pe armeanul Gurgen Hovhanisian (decizie 4-1).

  Nistor, medaliat cu bronz la ediția trecută a Europenelor, s-a calificat și la Campionatele Mondiale de la Hamburg, grație succesului obținut luni.

  Mihai Nistor, al doilea favorit al categoriei, va avea un meci dificil în sferturile de finală, contra unui reprezentant al gazdelor, Viktor Vihrist, victorios în optimi prin KO tehnic în repriza a doua în fața irlandezului Dean Thomas Gardiner. Partida este programată miercuri seara.

  Nistor este singurul pugilist român rămas în cursă la Harkov, din opt aliniați la start, după ce Marian Pița a fost învins, luni, în optimile categoriei 69 kg de polonezul Damian Tadeusz Kiwior, la puncte (decizie în unanimitate, 5-0).

  La Europene participă 249 de boxeri din 40 de țări, câte 10 aliniind la start Ucraina, Azerbaidjan, Rusia, Ungaria, Turcia, Bulgaria, Polonia, Germania și Italia.

  Obiectivul delegației României este cucerirea a 1-2 medalii. Competiția europeană din Ucraina oferă calificarea la Mondialele 2017 de la Hamburg primilor opt sportivi de la fiecare categorie.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img