Copiii instituționalizați au petrecut de 1 Iunie la Taberele Școlaretabere

Peste 300 de copii instituționalizați din județul Satu Mare au petrecut ieri, de 1 Iunie, în cadrul unui frumos program pregătit special pentru ei de Fundația Maria – Radio Transilvania și partenerii lor. A fost a doua ediție a campaniei ”Zâmbete în insula de bucurie”.

”Suntem la a doua ediție a campaniei „Zâmbete în insula de bucurie”, organizată de Fundația Maria – Radio Transilvania și partenerii din acest an, DGASPC, ISU Someş Satu Mare, Poliția de Frontieră, IJJ și DJTS. Toți au contribuit ca peste 300 de copii să primească în dar o petrecere de Ziua Internațională a Copilului, inclusiv un moment artistic”, a declarat Otilia Matioc, organizator.

”Peste 300 de copii instituționalizați în case de tip familial, în centre de plasament, Hurezu, Halmeu, casele de tip familial din Berindani, Oar, Borlești, Satu Mare, atât cu handicap cât și fără handicap, sunt aici, împreună. Și noi, colegii din DGASPC, din aparatul propriu, ne-am mobilizat și am venit împreună cu copiii, tocmai în ideea de a petrece împreună cu copiii, această zi, una de sărbătoare”, a afirmat și directorul DGASPC Satu Mare, Mariana Dragoș.

Astfel, ieri, de 1 Iunie, cei peste 300 de copii care au venit la Tabere au avut parte de o zi de relaxare, de distracție și de voie bună. Au avut parte de o atmosferă de picnic, cei dornici putând să participe și la diverse concursuri, cum ar fi cel de miss.

Organizatorii le-au pregătit însă și momente dulci, adică un tort imens, care să ajungă la toată lumea.

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts