“Croazieră către școală” la Grădinița Dumbrava MinunatăCroazieră către școală la Grădinița Dumbrava Minunată (1)

Grupa mare de la Grădinița Dumbrava Minunată din Satu Mare a pornit ieri într-o croazieră mai specială… către școală. Copilașii – în pragul primei lor absolviri – au fost marinari cântăreți, veselia și buna dispoziție fiind la ele acasă.

Zi de sărbătoare ieri la Grădinița Dumbrava Minunată din municipiul Satu Mare. Cu mic, cu mare, copii, părinți, bunici, rude – toată lumea a participat la serbarea de absolvire a grupei mari. Printre “micii-mari” absolvenți s-a aflat și fiul directorului postului de televiziune Nord Vest TV, Rareș Govor. Acesta a acordat chiar un mic interviu pentru GNV și Nord Vest TV, după ce s-a “acomodat” cu camera și microfonul, spunând că abia așteaptă să descopere școala. Realizatorul TV Mircea Govor, acum în calitate de bunic, a fost emoționat văzându-și nepoțelul absolvent – stăpânindu-și cu dificultate lacrimile – de fericire și “mândră inimă” – evident.

Doamnele educatoare Anania Oana și Gabriela Mihalca au creat o lume plină de imaginație și creativitate pentru importantul eveniment din viața copilașilor, gândind serbarea ca o croazieră metaforică, de fapt un drum inițiatic pentru cei mici, care nu peste mult timp vor deveni școlari. Preșcolari pentru o ultimă zi și viitori școlari, copiii au fost nerăbdători să le arate invitaților roadele muncii lor.

Astfel de evenimente trezesc emoții puternice, sunt un catalizator fantastic pentru crearea unei stări de spirit pozitive pentru adulții mult prea angrenați în haosul cotidian și servesc cu siguranță drept frumoase amintiri – acel “ceva” din interiorul omului ce nu poate fi cumpărat sau prefabricat.
Rareș Jucan

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts