Cupa Confederațiilor 2017 debutează sâmbătă. Programul competițieiCupa Confederatiilor

Cea de-a 10-a ediție a Cupei Confederațiilor, organizată de Rusia, va debuta pe 17 iunie și se va încheia după două săptămâni, pe 2 iulie. Practic, Cupa Confederaţiilor este o repetiţie la scara miniaturală a celei mai importante competiţii din lumea fotbalului. Orașele în care se vor disputa meciurile sunt: Kazan, Moscova, Sankt Petersburg și Sochi. TVR 2 și TVR HD transmit în exclusivitate,  toate partidele competiției.

Pentru prima dată Portugalia, Chile și Rusia participă la această competiție, în timp ce Brazilia (cu trei trofee la activ) este marea absentă.

Chiar daca este un turneu amical, echipele luptă pentru premiile în bani: 5 mil. dolari pentru câștigatoare, 4,5 mil. pentru echipa finalistă, 3,5 mil. pentru ocupanta locului trei, 3 mil. pentru echipa de pe locul 4, și câte 2 mil. dolari pentru reprezentativele eliminate în faza grupelor.

Roâania va fi reprezentată de arbitrul Ovidiu Hategan! Arădeanul este printre cei opt arbitri pentru asistența video ce vor fi delegați la competiția care prefateaza Cupa Mondială din 2018.

Arbitrii de centru care vor oficia la Cupa Confederațiilor sunt Milorad Mazic (Serbia), Gianluca Rocchi (Italia), Damir Skomina (Slovenia), Fahad Al Mirdasi (Arabia Saudita), Alireza Faghani (Iran), Bakary Gassama (Gambia), Mark William Geiger (SUA), Nestor Pitana (Argentina) și Wilmar Roldan (Columbia).

Ravshan Irmatov (Uzbekistan), Malang Diedhiou (Senegal), Enrique Caceres (Paraguay), Jair Marrufo (SUA), Sandro Ricci (Brazilia), Artur Dias (Portugalia) si Clement Turpin (Franta) sunt ceilalți arbitri-video, în afara românului Hațegan.
Echipa care a câștigat Cupa Confederațiilor nu a reușit să ridice niciodată Cupa Mondială în anul următor.

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts