More

    Cursurile de apă din județ ating cotele de atenție

    apa

    Mai multe cursuri de apă din județ vor ajunge la cota de atenție din cauza precipitațiilor căzute în ultimele zile pe cuprinsul județului Satu Mare.

    Potrivit celor spuse de șeful dispeceratului Serviciului de Gospodărire a Apelor (SGA) Satu Mare, Adrian Mașca, ieri noapte au căzut precipitații foarte însemnate cantitativ în aproape tot județul, fiind înregistrați 52 de litri /mp la Rătești, Negrești – 42, Supur și Dara – 36, Huta și Craidorolț – 33, Micula 27.

    Nivelurile pe principalele cursuri de apă au fost în creștere, în special pe Crasna, unde a crescut cu 30 cm la intrare în județ. Aceste cursuri de apă o să fie în creștere și în cursul zilei de astăzi. Crasna este posibil să ajungă la cota de atenție (să ajungă până la baza digului) la Domănești. În zona Rătești, unde a căzut cea mai mare cantitate de precipitații, Valea Maria a ajuns la doar 40 de cm de cota de atenție. Pe Someș nu există nicio problemă. În bazinul Tur, toate cursurile de apă au înregistrat creșteri de 30-40 cm, dar cel mai mult a crescut Valea Albă, în zona Boinești, unde apa este la limită să iasă din albie.

    Reprezentantul SGA a mai precizat că nu s-au înregistrat revărsări de ape și nu au fost semnalate inundații de case.

    Ploile vor părăsi județul Satu Mare. În aceste condiții, cursurile de apă vor reveni la normal în cel mult 24 de ore.

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE