More


  Distracţie, joc şi voie bună la Balul Moţilor de la Satu Mare

  - Advertisement -

  Moti 7

  Ajuns la cea de-a XI-a ediţie, Balul Moţilor l-a avut ca amfitrion pe Mircea Dobra, președintele Societății Cultural Patriotice Avram Iancu, filiala Satu Mare

  Moti 1

  Vineri după-amiază, sala de evenimente Romantic a găzduit un eveniment mult aşteptat de toţi moţii din Satu Mare şi nu numai. Devenit deja o tradiţie şi ajuns la ediţia a XI-a, Balul Moţilor a stat anul acesta sub auspiciul multiculturalităţii deoarece evenimentul s-a bucurat de prezența unor asociații importante ale codrenilor și oșenilor. Asociația Codrenilor a fost reprezentată de zeci de persoane, în frunte cu președintele Ionel Costescu, respectiv Asociația Oșenilor a fost reprezentată de către președintele Vasile Ciocan, alături de Vasile Lucuț. De asemenea, pictorul Ioan Șofron a venit însoțit de către zeci de șvabi din Germania. Au onorat cu prezența și prefectul județului Satu Mare, Darius Filip, viceprimarii municipiului Satu Mare, Adrian Albu și Doina Feher, respectiv președintele Societății ”Avram Iancu”, Victor Bercea. Chiar dacă nu a fost prezent fizic, ministrul Apărării Naţionale, Gabriel Leş, a fost prezent cu sufletul cum tocmai s-a exprimat printr-un mesaj de felicitare adresat tuturor celor prezenţi la eveniment.

  Moti 3

  O notă aparte a acestei ediţii a fost dată de faptul că foarte mulţi invitaţi au fost îmbrăcaţi în costumele populare a regiunii pe care o reprezentau. Astfel am putut admira costume populare autentice din zona Munţilor Apuseni, Ţara Oaşului, Ţara Codrului dar şi din zona de nord a Germaniei.

  Moti 4

  Emoţionantă a fost sceneta, după piesa ”Avram Iancu” a lui Lucian Blaga, transpusă de către membri ai trupei de teatru Transfest, în frunte cu actorul Sorin Oros, după cum la fel de apreciate au fost şi intervenţiile muzicale ale îndrăgitei interprete de muzică populară Veta Biriș, Petrică Mureșan, Taraful Moțul, dar și a moților din satele Scărișoara Nouă, Marna, Horea, Gelu și Ianculești, care și-au etalat tradițiile populare.

  Moti 2

  Muzica, jocul şi voia bună au fost ingredientele distracţiei de anul acesta la Balul Moţilor, majoritatea celor prezenţi fiind de părere că această ediţie a fost una dintre cele mai reuşite.

  Moti 6  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img