More


  Festivalul Vinului, sâmbătă și duminică, la Satu Mare

  - Advertisement -

  vin

  Sfârșitul de săptămână aduce un program diversificat pentru locuitorii județului. Este vorba despre Festivalul Vinului Sătmărean, organizat de Consiliul Județean Satu Mare, în cadrul căruia se vor prezenta o diversitate impresionantă de vinuri nobile și bunătăți culinare, în Piața 25 Octombrie, alături de un program muzical deosebit.

  Concursul de vinuri nobile
  Mai mult de 100 de vinuri concurente s-au înregistrat la întrecere din zonele viticole exclusiv sătmărene, iar festivitatea de premiere va avea loc în data de 17 iunie 2017, de la ora 14.00, moment festiv care marchează și deschiderea Festivalului Vinului Sătmărean.

  Programul integral

  Pentru a oferi vizitatorilor un program diversificat, în acest an, organizatorii au selectat mai multe stiluri muzicale: folclor și muzică tradițională, dar și folk sau blues, swing, similar altor festivaluri de vinuri.

  Sâmbătă:

  15.00: Ansamblul folcloric județean ”Doruri Sătmărene”

  16.00: Petrică Mureșan

  18.00: Canarro – ”manouche swing”, ”django swing”

  19.00:Black River Blues Band

  21.00: Proconsul

  Duminică:

  15.00: Elevii Școlii de Arte

  18.00: Suba Attila &Soulfool Band (new orleans blues & swing)

  19.00:Ducu Bertzi

  20.00: Pély Barna one-man show

  21.30: White Mahala

  Două zile de sărbătoare
  În ambele zile vor fi organizate degustări de vinuri în Piața 25 Octombrie, iar o echipă coordonată de chéf Bertici Kinga va prepara mâncăruri tradiționale care se asorteză cu vinurile nobile: gulaș de fasole jókai, ciorbă țărănească, sărmăluțe sătmărene, sarmale cu arpacaș și vin alb, tocană de cartofi cu ciolan, ghiveci de legume cu cărnați de casă, papanași fierți și găluște cu fructe de sezon.

  Astfel, pentru 17-18 iunie este pregătit un program diversificat, atât pentru consumatorii de vinuri cât și pentru iubitorii muzicii, ai preparatelor culinare tradiționale, un program pentru toate gusturile. De data aceasta, scena nu va fi amplasată, ca de obicei, cu fața spre Aleea Corneliu Coposu, ci cu fața spre scările spre digul Someșului. De asemenea, tot în acea zonă vor fi montate și căbănuțele unde se va putea degusta vinul. Se anunță două zile de sărbătoare la Satu Mare, iar sătmărenii sunt așteptați cu toții. Din păcate, însă, atât sâmbătă cât și duminică sunt anunțate ploi la Satu Mare.
  Cristian Stan  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img