Fostul component al Generației de Aur, Tibor Selymes, va fi noul antrenor al Olimpiei Satu MareTibor 1

După o perioadă în care a stat pe tuşă din diferite cauze, fostul internaţional român Tibor Selymes a semnat un contract pe doi ani cu formaţia sătmăreană.

Chiar dacă în primul sezon are ca obiectiv crearea unei echipe competitive şi abia în al doilea an promovarea, Selymes speră să urce în Liga 1 încă din primul sezon. Este motivul pentru care împreună cu agentul Mihai Joiţa speră să aducă jucători care să crească sensibil valoarea lotului actual.

“Am plăcerea să vi-l prezint pe noul antrenor al Olimpiei, Tibor Selymes, fost component al generației de aur a fotbalului românesc și cred că cu toții îi cunoaștem cariera de fotbalist și antrenor. Personal, îmi face o deosebită onoare să stau alături de o vedetă a fotbalului românesc, cu 46 de selecții în Echipa Națională de fotbal a României, fost participant la două Campionate Mondiale și două Campionate Europene. Tibor Selymes a evoluat la echipe titrate din fotbalul european, Dinamo, Anderlecht, Standard Liege, Debrecen. Și ca antrenor, Tibor Selymes are în palmares cluburi mari ale fotbalului românesc: Astra, Petrolul, Oțelul Galați, dar și Sportul Studențesc sau ASA Târgu Mureș. Am considerat că putem readuce vremurile de aur la Olimpia cu un component al Generației de Aur a fotbalului românesc. Vreau să îi urez bine ai venit și mult succes la Olimpia“, a declarat în cadrul conferinței de presă, primarul municipiului Satu Mare, Kereskényi Gábor.

De asemenea, edilul municipiului a mai dorit să îi mulțumească fostului antrenor Bogdan Andone pentru munca depusă și pentru rezultatele bune obținute cu echipa, în special în turul campionatului.

Tibor 2

“Locurile 1 – 6 cred că este unde putem să ajungem fără nicio problemă. Vrem să construim o echipă bună, dar totul trebuie să luăm de la zero. Cu siguranţă o să ajungem pe locurile 1 – 6. Construim un lot, ştim ce jucători putem aduce şi pe ce ne bazăm. Sunt şi jucători străini, şi jucători de aici din Satu Mare, şi jucători din ţară”, a afirmat noul antrenor.

Administraţia sătmăreană este decisă să investească inclusiv în stadion, inaugurat în 1942, care are o capacitate de 18.000 de locuri. În plus, îşi dorește să ajungă cu plăţile contractelor la zi, chiar dacă fondul de salarii va creşte. Primarul Kereskényi a precizat însă că nu va permite cheltuirea banilor publici nejustificat și că așteaptă finalizarea verificărilor din cadrul auditului financiar pentru a se lămuri o dată pentru totdeauna discuțiile pe marginea acestui subiect.

În vârstă de 47 de ani, Tibi Selymes are experienţă ca antrenor, drum pe care l-a ales în 2005, la FC Sopron, în Ungaria. Internaţional român în 46 de meciuri, fostul fundaş stânga al tricolorilor a mai antrenat pe Liberty Oradea, Sportul Studenţesc, ASA, Astra, Săgeata Năvodari, Oţelul Galaţi, Petrolul Ploieşti şi Delta Tulcea.

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts